Midvastenloop

Locatie: 
Verschillende locaties
Tijd: 
Verschillende tijden

De Stichting Midvastenloop nodigt iedereen (die in staat is te lopen) uit, een aantal kilometers te wandelen. Je hoeft beslist geen 40 km te lopen. Er zijn 17 plaatsen op de route waar je kunt stoppen en dan teruggebracht wordt naar de start in Rossum. Mag de stichting ook op u/jou rekenen? Mary Loriu is een meisje dat woonde in de omgeving van Lodwar in Kenia en nog niet zo lang geleden is op genomen in het opvangcentrum voor straatkinderen dat gerund wordt door Frater Wennekes.
De vader van Mary Loriu is overleden en haar moeder is hertrouwd via een traditioneel huwelijk. De stiefvader nam en neemt geen verantwoordelijkheid voor Mary zodat ze bij haar oma ging wonen. Echter, oma had en heeft geen middelen om het meisje naar school te laten gaan.
Er is op papier in Kenia ‘free education’ (gratis onderwijs), maar in de praktijk moeten ouders nog veel bijdragen, en dat is oma niet gegeven. Mary werkte hier en daar om aan wat geld te komen voor oma en haarzelf om ’s avonds te kunnen eten. Medewerkers van Frater Wennekes kwamen het kind tegen bij hun ‘straatwerk’ en kwamen er al snel achter dat Mary behoorlijk uitgebuit werd en geen mogelijkheden kreeg om zich te ontwikkelen. Bij een huisbezoek kwamen ze oma tegen, die samen met Mary in een armzalig hutje woonde.
Nu is Mary in het centrum opgenomen en krijgt de mogelijkheid om volgend jaar naar school te gaan.

Dit is een voorbeeld van de ongeveer 60 kinderen, die jaarlijks door Frater Hans Wennekes in het kinderopvangprogram­ma worden opgenomen. Op dit moment zijn 360 kinderen in het programma opgenomen. Zij worden voorzien van onderdak, voedsel, kleding en onderwijs.
Ook zet men zich tijdens de Midvastenloop dit jaar in voor mensen uit Sierra Leone. Mensen, die na elf jaar burgeroorlog terugkeren naar hun land waar alle basisvoorzieningen zijn verwoest en waar zij de trauma’s van de oorlog nog moeten verwerken.
Rebellen en vluchtelingen wonen naast elkaar en moeten samen de draad weer oppakken.
De zusters van de Franse missiecongregatie St. Jo­zef van Cluny ondersteunen de volwassenen en de kinderen bij het verwerken van hun oorlogtrauma’s.
Ze helpen de bevolking om van hun verwoeste vaderland weer een veilig thuis te maken. Ze bouwen de samenleving opnieuw op. Dit gaat niet vanzelf.
Inschrijfformulieren en beschrijvingen hoe de tocht in elkaar zit zijn te koop voor € 1,-- bij Boekhandel Brummelhuis in Denekamp.

29 maart 2014
29 nov 2015

29 november: Sunday Gig. Een live-optreden van Erwin Nyhoff. Locatie: Hotel de Schout. B. Hoogklimmerstr. 2, Denekamp. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: gratis. ...

Lees meer »
1 dec 2015

1 december: Cabaret Dorien Wiers­ma. Tijd: 20.00 uur. Kosten: € 12,50. Havezathe het Eveloo, Everlostraat 16, Rossum, 0541-626028, www.heteverloo.nl,...

Lees meer »
3 dec 2015 tot 4 dec 2015

3 en 4 december: Midwinterhoorn­blazen Denekamp bij de IJsbaan en St. Nico­laaskerk. Door de Doarper Mirween­terhoarnbloazers www.dmwhb.nl Tijd: 19.00 tot 19.30...

Lees meer »
5 dec 2015

5 december: Midwinterhoornavond­wande­ling Ootmarsum o.l.v. een gids langs locaties waar op de midwinterhoorn wordt geblazen door de midwinterhoornblaasgroep Ootmarsum. Incl. glühwein en warme...

Lees meer »