Algemeen

Aktie Missietent & Kindermarkt 2023

DENEKAMP - Voor de 48e keer organiseert een groep vrijwilligers komend weekend de traditionele Aktie Missietent. Tijdens de coronajaren werd er wel geld ingezameld maar er was geen Missietent. Het hoort inmiddels bij de kermis net als de kindermarkt en de paarden- en ponymarkt. Na de coronajaren gingen de vrijwilligers weer met frisse moed van start. Vorig jaar was het de herstart die een beetje moeilijk verliep. Dit jaar hopen ze weer als voorheen u kunnen voorzien van een hapje en drankje.

De vrijwilligers doen het niet voor hunzelf, maar voor de missiewerkers. Met name Missionaris Alfons Huisken in Kameroen, Missionaris Fons Eppink van de Mill Hill Missionarissen en de Stichting One4life werkzaam in Tanzania. Zij zorgen op hun eigen manier voor de medemens in de gebieden waar ze werkzaam zijn. Dit is van medische zorg tot onderwijs.

Dan de activiteiten rond de Missietent. Ze beginnen op vrijdag rond de klok van 16.00 uur. Machinebouwbedrijf Achterbosch uit Denekamp zal dan het bedrijvenuurtje openen om 17.00 uur. Zij gaan de gesponsorde pannenkoeken uitserveren.

Op zaterdagmorgen zijn de vrijwilligers vanaf 7.00 uur weer present voor een heerlijke beker koffie/thee of warme chocomelk en daar hoort krentenwege bij.

Op zondag is de grote familiereünie. Vele families komen dan om gezamenlijk pannenkoeken te eten met een heerlijke karbonade of gehaktbal.

De Missietent doet ook mee aan de grote clubactie van de Rabobank. U kunt stemmen op de Missietent.

 

Kindermarkt 2023

Al vele weken is het bekend: de kinderen zijn weer bezig om spullen te verzamelen voor de kinderrommelmarkt van aanstaande zaterdag 16 september. De ouders zijn er bijna net zo druk mee. Maar het is een markt voor kinderen waar de ouders en verzorgers mogen toezien hoe de jonge handelaren het doen. De Kindermarkt commissie SCMD doet een dringende oproep: kom niet te vroeg, er is plaats en ruimte genoeg. De markt start dan ook pas om 7.00 uur.

Het is een kindermarkt, commerciële waren, dieren en grote hoeveelheden kalebassen mogen daarbij niet te koop worden aangeboden. Men dient   de aanwijzingen van de leden van de SCMD-marktcommissie op te volgen.

Het marktterrein is vanaf het Nicolaasplein bij Brummelhuis op de Oldenzaalsestraat tot aan de Geert van Woustraat. Opritten mogen niet zomaar geblokkeerd worden met de verkopende materialen. Ook moet er genoeg ruimte overblijven voor hulpverleende voertuigen met 3,50m breedte. Na afloop dient de verkoopplaats schoon te worden opgeleverd. Afval kan in de daarvoor geplaatste containers worden geworpen, hierbij is toezicht aanwezig. De Kindermarkt commissie SCMD rekent op uw medewerking. “Maak er samen een mooie kindermarkt van en tot ziens op zaterdagmorgen.”