Algemeen

Al een klein beetje feest in totaal vernieuwde Dorper Esch

Begin januari a.s. gaat het gebeuren: ons schitterend verbouwde Denekampse sportcentrum   Dorper Esch wordt officieel heropend. Wat is het mooi en functioneel geworden en ook als niet ‘gebruiker’  ervan kijk je je de ogen uit. Het spreekt voor zich dat naast alle gebruikers van het zwem- en het zaalsportgedeelte vooral ook bedrijfsleider Arjen Krol en zijn medewerkers geweldig ingenomen zijn met het feit dat hun zo grondig vernieuwde werkomgeving eindelijk helemaal klaar is. 

Ze hebben zich daarin lange tijd erg moeten behelpen, omdat ze er door de vele doorlopend plaatsvindende bouwactiviteiten veel moesten improviseren. De bezoekers bleven immers komen naar de aangepaste sportmogelijkheden. De vreugde over het eind van die hele ‘bouwoperatie’ uitten de medewerkers vorige week woensdag al een beetje.

Kleurwedstrijd voor jonge zwemjeugd  en een timmerman….

Zo was er eerst de prijsuitreiking aan de kinderen van de kleurwedstrijd. Een wedstrijd voor kinderen in de leeftijd van  3 tot 7 jaar.  Het ging niet om een eerste, tweede of derde prijs, nee, gewoon om de activiteit , al werden vervolgens wel daaruit de mooiste acht creaties beloond met een sinterklaascadeautje. Daarvoor waren twee scouting-Pieten speciaal naar de nieuwe grote hal van Dorper Esch gekomen. Van al die inzendingen waren versierslingers gemaakt. Maar ook timmerman Wilco Rerink viel bij deze wedstrijd in de prijzen,. Hij had voor de gein ook een door hem ingekleurde tekening ingeleverd en Susan Arendsen speelde het spel mee en zo mocht Wilco met zijn prijs samen met de kleintjes op bijgeplaatste foto!

Ook bouwers even in het zonnetje gezet

Zelf hebben ze tijden hun werk moeten doen in een al maar aangepaste werkomgeving steeds in contact met de aannemers en hun medewerkers. Een uitermate prettige vorm van samenwerken en het hebben van respect voor elkaars problemen in deze lange bouwperiode. Als dank voor die soepele samenwerking trakteerden de medewerkers van de Dorper Esch de bouwvakkers op een chocoladeletter en een stukje boterkoek bij de koffie. In een samen voorgedragen sinterklaasgedicht bedankten ze wat ze noemden deze (bouw-) ‘Toppers’ voor die samenwerking. ‘Wij allen hebben in deze periode zeer veel respect voor jullie gekregen, ondanks al onze vragen en wensen bleven jullie rustig door het gebouw bewegen…’, aldus een strofe uit dat gedicht. Nog een maandje en dan is het feest voor de hele sportende en fittende gemeenschap….

 

Tekst/foto’s: PBJ