Algemeen

Betrokkenheid van Beuningen bij Voedselbank als voorbeeld

BEUNINGEN - Het dorp Beuningen toonde in 2021 haar maatschappelijke betrokkenheid met betrekking tot de Voedselbank Oost Twente op wel heel bijzondere wijze. Zeven buurtschappen binnen het dorp sloegen de handen ineen voor het inzamelen van boodschappen voor de Voedselbank Oost Twente. Het gezamenlijke initiatief, als vervolg op de jaarlijkse inzamelingsactie in de parochiekerk, werd een groot succes. Alle reden voor de zeven Beuningse buurtschappen om, met ondersteuning van het voedselverwervingsteam van de Voedselbank Oost Twente, dit jaar opnieuw boodschappen te gaan inzamelen.

Intussen wordt er ook al gewerkt aan uitbreiding van deze actie in Beuningen door in meerdere dorpen, buurtschappen en buurten in het werkgebied van de Voedselbank Oost Twente een inzameling van boodschappen te organiseren. Initiatieven in die richting worden door het voedselverwervingsteam van de Voedselbank Oost Twente vanzelfsprekend van harte verwelkomd en ondersteund. Extra aanvulling van de reguliere voedselvoorraad bij de Voedselbank is op dit moment meer dan welkom omdat landelijk, maar ook in deze regio, het aantal klanten stijgt. Dit, onder meer door de inflatie, hogere energieprijzen en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne.

Aanvulling

Inzamelingsacties als die in de zeven buurtschappen in Beuningen maken het mogelijk om de wekelijkse pakketten voor het toenemende aantal klanten van de Voedselbank waar nodig aan te vullen. De Voedselbank Oost Twente verzorgt sinds 2008 wekelijks voedselpakketten voor zo’n 150 klanten in het werkgebied Oldenzaal en Dinkelland.

Het initiatief van de zeven buurtschappen in Beuningen is in de ogen van de Voedselbank Oost Twente een mooie manier om maatschappelijke betrokkenheid en solidariteit te tonen, waarmee tegelijkertijd het resultaat van de Voedselbank wordt verbeterd. Een voorbeeld, kortom, om trots op te zijn en dat navolging verdient.

Voor meer informatie en aanmelding, neem contact op met het Voedselverwervingsteam van de Voedselbank OostTwente, Ben Hampsink, tel. 0653323073.