Algemeen

Bibliotheek Dinkelland
50-jarig jubileum Riet Rikkink

DENEKAMP - Op vrijdagmorgen 11 december werd vrijwilligster Riet Rikkink letterlijk in de bloemetjes gezet. Bibliothecaris Richard Zwienenberg feliciteerde haar met haar 50-jarig jubileum als medewerkster in de bibliotheek te Denekamp. Een lange periode, waarin Riet het een en ander aan ontwikkelingen voorbij heeft zien komen. In 1970 werd ze door bestuurslid de heer Koop gevraagd of ze zou willen helpen bij de uitleen van boeken in het gebouw aan de Hopmanstraat.

Naast haar werk als analiste in het Ziekenhuis Stadsmaten (MST) te Enschede, leek Riet dat wel leuk om te doen, zodat ze daarmee instemde. Haar vrijwillige werkzaamheden in de bieb verrichtte ze altijd op de maandagavond. In het begin was dat nog met een handmatig uitleensysteem, waarbij er kaartjes uit de boeken moesten worden gehaald en een datumstempel in het boek gezet. Later kwamen daar een fotosysteem en computers aan te pas. Ook de materialen werden uitgebreid van boeken en tijdschriften naar muziekcassettes, lp’s en cd’s. Maar het goede contact met de klanten is gelukkig gebleven. Onlangs was er een jongetje dat niet zo’n leesliefhebber is en die, tegen zijn zin, van moeder iets uit moest zoeken. Riet wist het knaapje toch aan het lezen te krijgen door te wijzen op een kookboek dat door een bekende voetballer is uitgebracht. Dat vond hij wél interessant. Dat zijn de leuke dingen van het werk. Riet ziet wel dat er helaas door velen steeds minder gelezen wordt. Jongeren zitten vaak en lang achter een schermpje. Terwijl het lezen zo goed is voor je woordenschat en de persoonlijke ontwikkeling, merkt ze op. En niet alleen voor jongeren. Zelf geeft ze het goede voorbeeld. Na haar pensionering in 2010 werden haar werkzaamheden in de bieb uitgebreid, ze werkt nu ook op de vrijdagmiddag. Lekker tussen de boeken.

 


Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen of ...?
Vorige week was reeds vermeld dat de bibliotheek Dinkelland rondom de feestdagen gewijzigde openingstijden hanteert. Op het moment van schrijven, maandagmorgen, wordt er voor maandavond een persconferentie aangekondigd. Het ziet er nu naar uit dat de zogenaamde 'doorstroomlocaties', waaronder ook de bibliotheken vallen, weer zullen moeten sluiten. Mocht dit zo zijn dan wordt dit zo snel mogelijk vermeld op de website. Op dit moment staan op www.bibliotheekdinkelland.nlde gewijzigde openingstijden rondom de feestdagen. Ondanks deze moeilijke tijd wensen de medewerkers van de bibliotheek u toch plezierige feestdagen.