Algemeen

Boeren Lattrop-Breklenkamp waken voor hun toekomst

LATTROP-BREKLENKAMP - Tijdens de commissievergadering op dinsdag 7 december jl. werd in Dinkelland het PIP behandeld van het Natura 2000 gebied Bergvennen-Brecklenkampse Veld. Een grote groep boeren uit Lattrop-Breklenkamp hield tijdens deze vergadering een publieksvriendelijke wake op het sfeervol verlichte Nicolaasplein, om hun zorgen over hun toekomst duidelijk te maken. Voor op elke trekker werd een brandende kaars geplaatst, wat voor de nodige extra sfeer zorgde.

Binnen in de raadszaal maakten Jeroen Groeneveld en Henry Fox gebruik van het recht om in te spreken. Op indringende wijze namen ze de gemeenteraad mee in de zorgen en de enorme impact die deze plannen voor al die boerengezinnen met zich mee brengen. Over het omzetten van agrarisch bestemde gronden naar natuurgronden, de grote onduidelijkheid over de situatie met Duitsland en de waardedaling die de oprukkende natuur geeft aan hun bedrijven. Met deze plannen is men alleen maar bezig met perspectief voor de natuur, het perspectief voor de omliggende bedrijven lijkt van totaal ondergeschikt belang!

De boeren gaven aan uit te zien naar een stip op de horizon om naar toe te werken, maar deze plannen geven hun daar geen enkel uitzicht op. Grote onzekerheid voor de jonge boeren die in de startblokken staan, is er voor hun nog wel toekomst in deze gebieden? De impact die dit alles met zich meebrengt binnen de boerengezinnen is enorm groot.

Al met al is er na deze uitgebreide vergadering volgens de boeren meer dan genoeg reden voor de raad om een stevige zienswijze op de inhoud van dit plan in te dienen.

Of dit zal gaan gebeuren wachten de boeren in spanning af, dinsdag 21 december a.s. is de besluitvormende raadsvergadering.