Algemeen

Briljanten huwelijk Gerrit en Stien Meenhuis-Brunninkhuis

ROSSUM - Gerrit Meenhuis is geboren op 21 maart 1931 in Volthe en Stien Brunninkhuis op 21 januari 1937 in Hezingen. Ze hebben elkaar ontmoet bij het volksdansen in het St. Henricus gebouw in Rossum. Het was liefde op het eerste gezicht. Na 65 jaar huwelijk zijn ze nog steeds heel gelukkig samen.

Op 29 oktober is het vijfenzestig jaar geleden dat Gerrit en Stien voor de wet zijn getrouwd in Tubbergen en op 5 november in de kerk in Ootmarsum. Wethouder Richard de Way kwam donderdagmiddag 3 november het diamanten bruidspaar feliciteren namens de gemeente Dinkelland en bood hun een mooie bos bloemen aan.

Volksdansen was hun lust en hun leven. Stien was vroeger bij het volksdansen in Ootmarsum en Gerrit in Rossum. Ze hebben elkaar in 1953 ontmoet in het St. Henricusgebouw in Rossum en deden mee aan een walsloket. Stien vertelt: “We stonden met drie vriendinnen bij elkaar aan het walsloket, ja, dat heette vroeger zo. We zeiden tegen elkaar “Wat staat daar een knappe jongen, daar wil ik wel mee dansen”. We gingen alle drie vooraan staan. De mannen moesten kiezen met wie ze wilden dansen en hij haalde mij er uit. Toen was het raak.

Het was liefde op het eerste gezicht. We hebben vijf jaar verkering gehad en zijn voor de wet getrouwd op 29 oktober 1958 in Tubbergen en op 5 november in de kerk in Ootmarsum.” Ze hebben drie dochters, vier kleinkinderen, drie kleinzoons en één kleindochter. Ze wonen nog steeds zelfstandig in hun mooie huis in Rossum. Vroeger in het ouderlijk huis moest Stien melken op de boerderij en hard werken. Ze heeft nergens anders gewerkt dan op de boerderij. Stien ging altijd met een vast groepje dames naar de bingoavonden bij café Fox in Fleringen maar dat is nu helaas afgelopen. 

Gerrit: “Ik was timmerman bij Oude Nijhuis in Rossum, hoofdzakelijk in de bouw en in de werkplaats. Ik heb daar ongeveer veertig jaar gewerkt en heb daar een hele mooie tijd gehad. Nu ben ik bij de jeu de boules vereniging in Rossum. We trainen twee keer per week op de banen bij partycentrum Hutten in Rossum en hebben een hele gezellige club bij elkaar. Dinsdag ’s morgens ga ik zwemmen in Denekamp maar fietsen doen we ook heel graag. We gaan niet op vakantie maar gaan zondag ’s middags samen toeren in de auto en dat is net zo gezellig.”

Na vijfenzestig jaar huwelijk zijn ze nog steeds gelukkig. Wat moet je doen om zolang getrouwd te zijn? waarop Gerrit lachend zegt: “Geven en nemen en het meeste zelf houden”. “Belangrijk is elkaar vrij laten.”

Ine Flinkers