Algemeen

Buurtbus Nordhorn-Denekamp maakt doorstart

DENEKAMP - Nu het coronavirus goeddeels onder controle is gebracht, heeft de Buurtbusvereniging na lang wikken en wegen besloten om een doorstart te maken en wel per 3 augustus a.s. De buurtbus Nordhorn-Denekamp is nu ook uitgerust met een schermwand ter bescherming van de chauffeur.

Omdat de buurtbussen dusdanig klein zijn (max. 8 personen), dat de minstens te hanteren onderlinge afstand van 1,5 meter tussen de passagiers niet gewaarborgd kan worden, dienen alle reizigers een mond- en neuskapje te dragen. Tegelijkertijd met de hernieuwde ingebruikname wordt ook de nieuwe dienstregeling ingevoerd.
 
Dat betekent dat de bus richting Denekamp vijf minuten vroeger vertrekt vanaf het zwembad Delfinoh in Nordhorn en daardoor overal vijf minuten eerder aankomt. Dit houdt tevens in dat de chauffeurs in Denekamp een kleine pauze van vijf minuten hebben.
 
De dienstregeling voor de terugreis naar Nordhorn blijft onveranderd. Dus het vertrek uit Denekamp is straks nog steeds op het hele uur. De Buurtbusvereniging hoopt in augustus weer vele bekenden te mogen verwelkomen in de buurtbus.