Algemeen

Communicantjes Aloysiusschool schenken cheque aan Verjaardagsbox Dinkelland

WEERSELO - Ieder jaar schenken de kinderen een bedrag van het geld dat ze hebben gekregen bij hun eerste heilige communie aan een goed doel. Dit jaar is dat de Verjaardagsbox Dinkelland. Ze vinden dat alle kinderen gewoon hun verjaardag moeten vieren, want dat willen toch alle kinderen.  

Communicantjes schenken cheque aan verjaardagsbox Dinkelland

De familiewerkgroep Weerselo organiseert ieder jaar de eerste heilige communie. Dit jaar mocht het maar heel beperkt, want vanwege corona was de mis alleen voor eigen gezinnen en de kinderen. Er stonden tijdens de communievieringen wel boxen in de kerk en in de klas, maar dat werkte niet zo goed omdat er verder geen andere belangstellenden aanwezig mochten zijn. 

Maandagmiddag 21 juni was de overhandiging van de cheque aan twee medewerkers van de Verjaardagsbox Dinkelland, Henriëtte Wesselink en Annette Zwiep. Trots werd de cheque ter waarde van honderdzeventien euro tachtig door enkele kinderen overhandigd. Annette en Henriëtte: “We waren heel verbaasd dat wij een cheque mochten ontvangen. We wisten eigenlijk helemaal niet hoe bekend we waren bij de kinderen en we vinden het fantastisch dat de naam ‘Verjaardagsbox’ nu ook bij hen bekend is. We vinden het heel leuk dat de kinderen op het idee kwamen om de kinderen in Dinkelland te helpen om toch een feestje te kunnen vieren. 

Dat ze aan anderen denken is toch geweldig.”

Annette en Henriëtte: “Ook in Dinkelland zijn er gezinnen die moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. De kinderen zijn dan ook vaak de dupe en dat mag volgens de stichting niet. In 2017 is daarom de Verjaardagsbox Dinkelland opgericht.  De Verjaardagsbox Dinkelland bestaat dit jaar vier jaar en bestaat uit twintig lokale vrijwilligers. Het doel van de stichting is om kinderen die het thuis financieel moeilijk hebben een beetje geluk te bezorgen, want ieder kind heeft recht op een verjaardagsfeestje. Een kinderverjaardag is een bijzonder moment met slingers, taart, cadeautjes, traktaties, zingen en blijdschap. De stralende gezichtjes van de kinderen daar kan toch iedereen van genieten. De verjaardagsbox is een doos met allerlei spullen die nodig zijn voor een feestelijke dag, slingers, ballonnen, een cadeautje en de taart wordt ook geregeld. Het cadeau past bij de leeftijd van de jarige job. De box wordt bij het jarige kind thuis bezorgd. We hebben ook nog een vakantiebox een sinterklaasbox met o.a. schoencadeautjes en chocomel. De stichting krijgt hulp van diverse fondsen en lokale onder- nemers die hun steentje bijdragen.”

Om in aanmerking te komen voor een box kan men zich aanmelden bij de stichting via de website www.verjaardagsboxdinkelland.nl.

De kinderen vonden het fijn dat ze andere kinderen een mooie dag kunnen bezorgen en de vrijwilligers van de Verjaardagsbox waren heel erg blij en dankbaar met dit mooie bedrag. 

Ine Flinkers