Algemeen

Communicantjes van Aloysiusschool schenken cheque aan de Wens Ambulance

WEERSELO - De Wens Ambulance Oost Nederland  was donderdagmiddag 10 november jl. aanwezig op de Aloysiusschool in Weerselo. Communicantjes van groep vijf hebben een mooie cheque ter waarde van honderdachtenveertig euro veertien aangeboden van het geldbedrag dat ze hebben gekregen bij hun Eerste Heilige Communie.

Ieder jaar doneren de communicantjes een mooi bedrag aan een goed doel. Dit jaar was het goede doel de Wens Ambulance Oost Nederland. De Wens Ambulance heeft als doel de wensen van (pre) terminale en ernstig zieke mensen mogelijk te maken door voor deze mensen liggend vervoer te regelen. Onder begeleiding van vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij zij hun ziekte even kunnen vergeten.

Een ernstige of (pre) terminale ziekte heeft een immense impact. Door deze ziekte gaan veel wensen en dromen verloren en daarom biedt de Wens Ambulance deze mensen de mogelijkheid om vervoerd te worden met een speciaal daartoe uitgeruste ambulance onder begeleiding van vrijwilligers naar de plek van veelal hun laatste wens. De heer Jan Spit, van de Wens Ambulance was donderdagmiddag op school om de mooie cheque in ontvangst te nemen. Hij vertelde de kinderen wat de Wens Ambulance precies inhoud. Jan: “De wens Ambulance Oost Nederland rijdt voor zieke mensen in Overijssel en de Gelderse Achterhoek. Het zijn niet alleen oude mensen maar ook jonge mensen waar we mee rijden. We bestaan dit jaar vijftien jaar en hebben ongeveer honderd vrijwilligers, die zich allemaal inzetten voor de Wens Ambulance en er niets voor betaald krijgen. Ze doen alles gratis. Het zijn niet alleen chauffeurs maar ook verpleegsters met een medische achtergrond. Ze moeten kunnen beademen en de mensen verzorgen tijdens de rit. De mensen worden compleet verzorgd. We halen de patiënt van huis op, zorgen voor eten en drinken en dat ze een hele mooie dag zullen beleven.

Ze kunnen zelf aangeven waar ze graag naar toe willen, b.v. naar het strand, familielid, een bruiloft of concert. We regelen alles voor deze mensen. Ze moeten zich wel eerst aanmelden via de website www.ambulancetwenteoost.nl en dan wordt er gekeken door een zorgcoördinator of de wens mogelijk is.

Soms willen ze ook graag naar het buitenland en dan proberen wij dit ook te regelen. Na afloop worden de mensen weer naar huis gebracht en kunnen ze terug kijken op een hele mooie dag. Een laatste wens die in vervulling is gegaan en daar zijn ze heel dankbaar voor. Dit jaar hopen wij tweehonderdvijftig ritten te rijden en volgend jaar misschien wel driehonderd of driehonderdvijftig ritten. We hebben drie auto’s beschikbaar. Deze die ik nu bij me heb is de oudste maar wordt heel goed onderhouden. We hebben nieuwe ambulances in bestelling die geheel elektrisch bediend kunnen worden, Deze wordt nog handmatig bediend.

Vragen van kinderen: “Gebruiken jullie een zwaailamp?” Jan: “We mogen geen zwaailamp gebruiken”. Vraag: “Je wilt graag naar je vader maar ook naar een dierenpark, kan dat”? Jan: “Dat is een hele moeilijke beslissing, dan moet je wel aangeven waar je het liefst naar toe gaat”. Vraag: “Mag de hele familie mee naar een park?” Jan: “De hele familie kan niet mee, dat gaat niet”. Vraag: ”Wat is jou het meest bijgebleven?” Jan lacht: “Ik rijdt geen patiënten ik zorg voor de administratie.

Hierna mocht Jan de mooie cheque ter waarde van honderdachtenveertig euro veertien in ontvangst nemen die werd aangeboden door Pim Vennegoor, Evi Nijland en Teun Deterink namens de hele groep vijf. Jan bedankte alle kinderen “Hier kunnen wij iets heel moois mee doen. Dank jullie wel”.

De kinderen mochten allemaal nog even in de ambulance om alles te bekijken en dat was natuurlijk wel heel interessant.

                                

Ine Flinkers

Uw reactie