Algemeen

De Dierenambulance zoekt met spoed chauffeurs en bijrijders

OLDENZAAL/LOSSER/DINKELLAND - De Dierenambulance Oldenzaal/Losser/Dinkelland zoekt met spoed vrijwilligers. Dit om te voorkomen dat binnenkort de ambulance stilstaat door een tekort aan chauffeurs. Werken als vrijwilliger bij de Dierenambulance Oldenzaal, Losser, Dinkelland is afwisselend, leerzaam en dankbaar.

Het vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance is echter niet vrijblijvend. “Het vergt tijd, energie en een flinke portie verantwoordelijkheid”, aldus de organisatie. “Zo doorloopt iedere vrijwilliger een opleidingstraject en wordt men gevraagd zich minimaal twee maal per maand in te zetten. Ook is het belangrijk om stevig in de schoenen te staan. Een vrijwilliger bij de Dierenambulance moet kunnen omgaan met uiteenlopende mensen en situaties en kunnen relativeren.” De Dierenambulance zoekt vrijwilligers met affiniteit met dieren en het werk van de Dierenbescherming. Verder moet men minimaal 21 jaar zijn, in het werkgebied Oldenzaal-Losser-Dinkelland wonen, in het bezit zijn van rijbewijs B en bereid zijn om avonden, nachten en weekenden te werken. Ook dient men flexibel en stressbestendig te zijn en goede sociale en communicatieve vaardigen te hebben. De Dierenambulance vraagt daarnaast dat vrijwilligers in teamverband kunnen werken en bereid zijn om opleidingen te volgen.

De taak van de chauffeur of bijrijder van de ambulance is zieke, gewonde, aangereden en overleden dieren vervoeren. Daarnaast worden de dieren in de 24-uurs opvang verzorgt en is men verantwoordelijk voor de hygiëne in en om de dierenambulance en een correcte administratie. Verder dragen vrijwilligers zorg voor een correcte afhandeling met klanten en/of derden.

Wie interesse heeft en aan de slag wil gaan als vrijwilliger bij Dierenambulance Oldenzaal/Losser/Dinkelland kan een e-mail sturen naar

dierenambulance.twente@dierenbescherming.nl.