Algemeen

De heer Eidhof stopt na bijna 40 jaar met het rondbrengen Dinkelland Visie

ROSSUM - De heer Eidhof woont in Rossum en is geboren op 3 december 1933. Hij heeft tot zijn zesentachtigste jaar de Dinkelland Visie rondgebracht in Rossum. In buitenwijken tot aan de grens met Oldenzaal en De Lutte was hij wekelijks te vinden op zijn fiets met zijn kranten.

Wanneer bent u begonnen met het rondbrengen van de Dinkelland Visie?

“Toen ik was afgekeurd voor mijn werk, ik werkte in de textiel ben ik in 1980 begonnen met het rondbrengen van kranten. Mijn zoon had eerst een krantenwijk van Tubantia, later is daar de Dinkelland Visie bijgekomen. Toen ik begonnen ben met de kranten 40 jaar geleden had ik dus twee kranten te bezorgen. Tien jaar geleden ben ik gestopt met het rondbrengen van de Tubantia, dat werd me een beetje te veel. Sinds 1 maart van dit jaar ben ik gestopt met het rondbrengen van de Dinkelland Visie en heeft Bart Blokhuis dit van mij overgenomen. Hij is ook al 79 jaar. Ik ben twee keer mee geweest met hem. Ik bracht de krant rond tot aan Oldenzaal, Roepenbelt, Pieriksbosweg tot aan De Lutte. De hele route bedraagt wel 15 tot 20 km. Met mooi weer en een beetje regen ging ik altijd op de fiets. Het rondbrengen van de Dinkelland Visie heb ik zolang aangehouden om in beweging te blijven.”

Wat is er zo mooi aan het rondbrengen van de Dinkelland Visie?

"Als je lekker in de zon de wijk rondfietst, ik ben een man van de natuur, zie je de mooiste dingen. Op de fiets zie je meer dan in de auto daar kan ik dan echt van genieten en ik kom met allerlei mensen in contact. Soms kreeg ik iets in de hand gestopt. Koop er maar een pakje tabak van, zeiden ze dan. Maar ik ben van het roken afgegaan. Sommigen deden me een paar centen in een envelop en sommigen plakten het geld op de brievenbus. Ik wou helemaal geen geld, maar ik moest het aannemen. Ik heb het geld dat ik kreeg van mensen weggegeven aan de watersnoodramp in Indonesië, de Tsunamie, en dat vond iedereen wel heel erg mooi. Voor een paar jaar terug heb ik een elektrische fiets gekocht omdat het mij op de gewone fiets iets te zwaar werd. Maar nu na 40 jaar vind ik het goed geweest. Ik heb een mooie tijd gehad en vond het mooi om te doen.”

Als dank voor al die jaren dat hij de kranten heeft bezorgd werd hem namens Drukkerij van Barneveld een mooie bos bloemen aangeboden.

 

Ine Flinkers