Algemeen

De Kerkewei in actie voor Oekraïne

ROSSUM - Leerlingen van basisschool ‘De Kerkewei’ in Rossum hebben vorige week een actie gehouden voor Oekraïne. Vrijdagmorgen 25 maart jl. was het een drukte van belang op de speelplaats maar ook binnen in de hal en de klaslokalen. De kinderen van de leerlingenraad hadden spelletje bedacht voor alle groepen om geld in te zamelen voor het goede doel, GIRO 555.

Buiten was het zonnig. De kinderen hadden veel zin in deze dag. Ze waren er allemaal klaar voor om zich in te zetten voor het goede doel GIRO 555. De entree was twee euro per persoon, hier kon men een kopje koffie of thee voor kopen. Bij de ingang zaten leerlingen die de bonnetjes moesten verkopen voor vijftig cent om mee te kunnen doen aan de activiteiten.

Vrijdagmorgen waren de kinderen al vroeg begonnen met cupcakes en gehaktballetjes bakken om te verkopen. De verkoop ging heel erg goed. De bezoekers maakten hier dankbaar gebruik van.

Het Thema van deze dag was: ‘Kerkewei in actie voor Oekraïne’.

De kinderen van de leerlingenraad vertellen. De leerlingenraad bestaat uit 9 kinderen van groep vijf t/m groep acht.

Wat hebben jullie allemaal georganiseerd?

“Heel veel activiteiten. Voor ieder onderdeel moeten de mensen vijftig cent betalen om mee te kunnen doen. Je kunt een jambé les krijgen, dance, spelletjes, liedjes aanvragen. Per groep zijn er allerlei spelletje  georganiseerd. Groep 8: Kahoot, dat is een spelletjes quiz, buiten kunnen ze jambé les voor een vrije gift krijgen. Groep 7: blik gooien, sjoelen, spijker poepen, spijkerbroek hangen, gehaktballen, armbandjes en cupcakes verkopen. Groep 6: doet allemaal spelletjes. Groep 5 en groep 4: Bij DJ Eve kunnen de kinderen plaatjes aanvragen en dansen voor 50 cent en buiten kunnen ze fietsen poetsen. Groep 5: Zij kunnen laten zien hoe goed ze in de tafel(rekenen) zijn. Bij groep 3 wordt voorgelezen en groep 2: leren met tante Truus. Tante Truus geeft een voorstelling waar alle kinderen naar toe mogen. Groep 1 zingt liedjes met gitaar.”

De kinderen waren er allemaal zo druk mee. Buiten in de zon waren sommige kinderen de fietsen aan het poetsen, een ander kind hing weer aan een spijkerbroek, Binnen liep de verkoop van cupcakes en de gehaktballetjes heel goed. Er werd limonade verkocht en tante Truus gaf een show voor de kinderen. In de grote hal waren kinderen aan het dansen op mooie muziek van DJ Eve en in het zonnetje was een jambé les. Allemaal zulke leuke dingen die bedacht waren.  Een hele organisatie waar de leerlingenraad druk mee is geweest.

Juf Kitty (Engelbertink): “Elke groep heeft hun activiteiten. Twee weken geleden na de actie GIRO 555 is dit bedacht door de leerkrachten samen met de leerlingenraad. We vinden het heel belangrijk iets voor een ander te doen en dat willen we de kinderen meegeven. Het is ook heel leuk voor iedereen om samen weer leuke dingen te doen, iets te doen met elkaar voor Oekraïne. Samen is zo belangrijk in deze verdrietige tijd. Veel kinderen hebben veel zorgen. De betrokkenheid onder de kinderen is erg groot”.

De opbrengst is maar liefst € 1.084,88. Een formidabel bedrag. De leerlingenraad wil een groot deel van deze opbrengst schenken aan de vluchtelingenopvang in het klooster in Denekamp. De rest gaat naar GIRO 555.

Een fantastische actie. De leerlingenraad mag trots zijn op dit geweldige resultaat. Hier doe je het voor.

Ine Flinkers