Algemeen

De Nosseltbuurt wederom on tour

DENEKAMP - Wat in 2018 begon als een soort ludieke grap kreeg zaterdag 12 oktober jl. een vervolg. De noabers van de ‘Nosseltbuurt’ in Denekamp gingen weer rijden met een tractor door het Twentse landschap. Men neemt een tractor, nadat er een kopje koffie genuttigd is, en men gaat rijden. Er was een tocht uitgezet door de organisatie van maar liefst 33 km. Na afloop van de tocht kon iedereen zoveel schnitzels eten als wenselijk. Aan de tocht namen zowel grote tractoren als hele kleine voertuigen deel.

Er werden zelfs loonwerkers in de regio gevraagd, om hun tractoren ter beschikking te stellen. Velen gaven aan dat verzoek gehoor: van aannemersbedrijf Gerwers uit Tilligte tot aan Loonbedrijf Wassink uit Breklenkamp. Deze medewerking wordt noaberschap genoemd. Maar de weergoden waren de noabers niet goed gezind. De echte bikkels namen een regenpak ter hand. Bij die regenachtige weersomstandigheden was een pauzeplaats in Beuningen dan ook zeer welkom.

Na een warme dronk ging de tocht in colonne verder. Tegen 17.00 uur werd het eindpunt bereikt, en daar brandde de kachel lekker. De tractoren werden naar huis gebracht, om vervolgens met de fiets terug te keren. Want ook bij de noabers geldt het moto: ‘Ik rij veilig, of ik rij niet’. De schnitzels, die volop voorhanden waren, lieten zich goed smaken. De organisatie wordt bedankt, en men hoopt in 2020 de derde editie van ‘De noabers gaan on tour’ mee te maken.