Algemeen

De Veldkamp kijkt terug op een fantastisch Schoolreisje 2.0

DENEKAMP - Het onlangs groot feest op de Veldkamp. Waar de school normaliter ieder jaar met de bus op schoolreisje gaat naar een attractie- of dierenpark, hadden ze dit jaar een feest op en rond school. Door de coronamaatregelen was er al vroeg dit schooljaar besloten om een feest rond school te houden. Vanaf 6.00 uur was Bonanza verhuur al op school om allerlei stormbanen en luchtkussens op te zetten. Maar ook een heuse draaimolen, tobbedansbaan en buikschuifbaan ontbraken niet.

Vanaf 8.00 uur kwamen de eerste blije gezichten al het schoolplein op. De kinderen glunderden van oor tot oor bij het zien van dit spektakel. Om 8.30 uur was het zover; juf Susan opende het schoolreisje 2.0. De kinderen kregen van de ouderraad allemaal een persoonlijke bidon die ze de hele dag door konden vullen met water of ranja.

Er werd zowel op het schoolplein, als op het grasveld naast school volop gespeeld, gelachen en genoten. Tussendoor kregen de kinderen wat te snoepen en heerlijke frisse stukjes watermeloen. De zon liet zich steeds vaker zien en de temperatuur was toen ook prima voor de wateractiviteiten.  In het middaguur stond de snackwagen klaar om alle kinderen van een heerlijk patatje met snack te voorzien. Jumbo Kuipers had voor ijsjes gezorgd. Na het eten waren de grote stormbanen gereserveerd voor de kleuters. Ook zij genoten hier volop van. Toen zij om 13.00 uur moe maar voldaan richting huis gingen, mochten de oudere kinderen weer helemaal losgaan op alle attracties. Ook de juffen en meesters waagden zich aan de diverse toestellen. Hilariteit en gezelligheid alom.

Om 15.00 uur was het ook voor de groepen 3 t/m 8 tijd om richting huis te gaan. De kinderen gaven aan dat ze een fantastische dag hebben gehad en dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. De leerkrachten zijn het hier roerend mee eens.

Groep 8 verlaat swingend en springend de Veldkamp

Afgelopen woensdag was een speciale dag voor de kinderen van groep 8. Hun basisschoolperiode zat erop.

Dit jaar werd hier wel heel in het bijzonder aandacht aan gegeven. Want tijdens de online scholenstrijd tijdens het Kindercarnaval hebben Prinses Lotje en Sik Janne de hoofdprijs gewonnen. Dit was een DJ optreden voor de hele school. Deze werd op de laatste schooldag van groep 8 verzilverd. DJ Stef kwam er samen met twee leden van de Kindercarnaval een gezellig feest van maken op het schoolplein. Een uur lang werd er gedanst en gefeest. En alsof het carnaval was, werd het spektakel afgesloten met een hele lange polonaise. Van de Kindercarnaval Denekamp kregen de kinderen allemaal wat te drinken en een versnapering. Na het muziekfeest brak dan toch echt het moment aan voor groep 8 om de school op ludieke manier te verlaten. Ze sprongen letterlijk de school uit en werden uitgezwaaid door alle kinderen en de leerkrachten. Langs deze weg wil de Veldkamp de Kindercarnaval Denekamp en DJ Stef nogmaals hartelijk danken voor hun komst.