Algemeen

Museum Natura Docet en Shopdoarp Denekamp organiseren spannende ijstijdavonturen

Denekamp in de ban van de ijstijd

DENEKAMP - Deze zomer wordt Denekamp ondergedompeld in een fascinerend ijstijdavontuur. Museum Natura Docet en Shopdoarp Denekamp slaan de handen ineen om bezoekers mee te nemen op een reis door de tijd. 

Indrukwekkende ijstijddieren in de museumtuin

Museum Natura Docet is omgetoverd tot een wereld vol ijstijddieren. Tot en met 8 september kunnen bezoekers hun hart ophalen en alles leren over de ijstijd. Sta oog in oog met indrukwekkende dieren, van een grommende sabeltandtijger, een reusachtige mammoet en de gigantische skeletten van een steppewisent en holenbeer.

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is het spannende avontuur van Snowy de poolvos. Via een audiotour neemt de poolvos jonge bezoekers mee langs alle dieren in de tuin. Het verhaal is bij elk informatiebord te lezen, maar nog leuker is het om de QR-codes te scannen met je smartphone. Kom luisteren naar allerlei leuke weetjes uit de ijstijd.

Speurtocht door Denekamp

De ijstijdpret beperkt zich niet tot het museum. In samenwerking met lokale ondernemers is er een letterspeurtocht uitgezet door het dorp. Kinderen kunnen bij verschillende ondernemers van Shopdoarp Denekamp op zoek gaan naar verstopte ijstijddieren met letters.

Door deze letters te verzamelen, kunnen ze de ijscode kraken. De ingevulde speurtocht kan ingeleverd worden bij Natura Docet. Hiermee maak je kans op leuke prijzen. "We zijn ontzettend enthousiast over deze samenwerking", vertelt Marleen Hermsen van Museum Natura Docet. "Het is een geweldige manier om kinderen te laten kennismaken met de fascinerende wereld van de ijstijd en tegelijkertijd ons mooie dorp te ontdekken."

De speurtochten zijn verkrijgbaar bij deelnemende ondernemers van Shopdoarp Denekamp. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over de expositie en de speurtocht op www.ijstijddieren.nl

Uw reactie