Algemeen

Derde editie Avond4Daagse in Denekamp groot succes!

DENEKAMP – De Avond4Daagse in Denekamp zit er weer op. Wat hebben de deelnemers genoten; het wandelfestijn was wederom een groot succes! De derde editie van de Avond4Daagse in Denekamp vond plaats van 24 t/m 28 juni. Zo’n 950 basisschoolleerlingen uit Beuningen, Denekamp, Lattrop Noord-Deurningen en Tilligte hebben vier avonden gewandeld in en rond Denekamp. 

Ook dit jaar werd de Avond4Daagse georganiseerd door de gezamenlijke ouderraden van de basisscholen in Beuningen, Denekamp, Lattrop, Noord Deurningen en Tilligte. Deze bijzondere samenwerking heeft weer geleid tot een fantastisch evenement!

Van maandag 24 t/m 28 juni verschenen er iedere avond zo’n 950 enthousiaste basisschoolleerlingen aan de start op het Nicolaasplein in Denekamp. Na het startschot wandelden zij 2,5 of 5 kilometer in en rondom Denekamp. Op dinsdagavond werd er niet gewandeld in verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal.

De route werd iedere avond verzorgd door twee andere scholen. Onderweg was er weer van alles te doen: zo was er veel muziek onderweg, genoot je van een Oranjefeestje bij de Alexanderschool, was er verkoeling door de jeugdbrandweer en kon je kennis maken met de beestenbende van de Kingschool. Natuurlijk was er iedere avond iets lekkers onderweg. Zo werd iedere wandelavond een feestje! Ook het weer was perfect, iedere avond was het lekker zonnig en warm. Top weer om te wandelen.

De sportieve prestaties van alle jonge wandelaars mochten natuurlijk gevierd worden; dat werd gedaan op de vrijdagavond. Alle wandelaars werden vlak voor de finish opgewacht door de Bergvennenkapel, waarna de wandelaars het plein opliepen waar iedereen een welverdiende medaille kreeg uitgereikt door o nder meer de directeuren van de deelnemende scholen of door Freddy, de mascotte van Fit en Vitaal Dinkelland/ Tubbergen. Op het plein stonden veel opa’s en oma’s, vrienden en andere familieleden te wachten op de wandelaars. Het was een warm en feestelijk onthaal, welverdiend natuurlijk na deze wandelweek.

Hierna ging het feest door op het plein, waar van alles te doen was. Het was nog lang gezellig op het zonnige Nicolaasplein in Denekamp. Dit mooie en sportieve evenement kon natuurlijk niet worden georganiseerd zonder de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren. De organisatie van de Avond4Daagse wil hen allemaal graag bedanken! Dankzij deze vrijwilligers en sponsoren is het een enorm gezellige en sportieve week geworden, die zeker weer voor herhaling vatbaar is! 

Uw reactie