Algemeen

DiGO op bezoek bij zusters Franciscanessen in Denekamp

DENEKAMP - Op zaterdag 21 oktober brachten 55 leden van de DiGO (Dinkellandse Gehandicapten Organisatie) een bezoek aan de Zusters Franciscanessen in Denekamp. Om 10.00 uur werden de gasten door de zes Indonesische zusters, onder leiding van Zuster Christella, welkom geheten en konden ze, na een kop koffie met iets lekkers er bij, genieten van een prachtige presentatie over het in 1875 ontstaan van het Klooster in Denekamp en over het vele sociaal, maatschappelijk en pastoraal werk dat in de loop van het bestaan van het Klooster door de zusters Franciscanessen werd verricht ten dienste van de kerk, zieken, bejaarden, kinderen en scholen.

Daarna volgde een bezichtiging van het Francishuis met haar 30 gastenkamers en het recentelijk gerenoveerde klooster. Ook werd uitvoerig ingegaan op het kloosterleven van de zusters.

Na een bezoek aan de kloosterkapel, waar door de zusters prachtige liederen werden gezongen, kon men genieten van een uitstekend verzorgd diner. Na een dankwoord van de voorzitter van de DiGO aan de organisatie, de zusters en de deelnemers, kwam er rond 14.00 uur een eind aan een prachtige en zeer goed georganiseerde dag. Uit de reacties van de DiGO leden bleek dat dit initiatief door hen zeer op prijs werd gesteld. 

Reacties

Goedemiddag, 

Is het mogelijk om het orginele bestand van de foto van het bovenstaande te verkrijgen.

Aangezien mijn schoonmoeder hierbij aanwezig was, en ze de maand november jarig haar verjaardag gaat vieren,leek het mij leuk om haar die foto ingelijst te geven.

Ik hoor het wel, alvast dank voor de moeite!

Groeten Gerard Veldscholten

Goedemiddag Gerard,

Als u uw verzoek wilt mailen naar mail@drukkerijvanbarneveld.nl dan zorgen wij dat u de originele foto krijgt.

Met vriendelijke groet,

Redactie Dinkelland Visie