Algemeen

4 oktober open dag van 11.00 tot 19.00 uur

Dinkelland Dierenartsen opent nieuwe praktijk in Denekamp

DENEKAMP - Op woensdag 4 oktober is iedereen welkom om kennis te maken met het team van Dinkelland Dierenartsen. De dierenartsenpraktijk is sinds kort gevestigd aan de Krabbendijk 9 A in Denekamp. Het team bestaande uit Thijs Koekkoek, Wendy ter Keurs, Tobia Blanken-Vossebeld en Manon Boers is enthousiast. “We willen graag laten zien wie we zijn en wat we te bieden hebben. Daarom zetten we op 4 oktober onze deuren open.” 

Foto: Foto Daniëlle.

Het pand aan de Krabbendijk is de afgelopen maanden ingericht als praktijkruimte. “We zijn ontzettend blij dat we nu een locatie hebben waar we onze patiënten en hun eigenaren kunnen ontvangen” aldus Tobia. “We beschikken hier onder andere over een behandelkamer voor huisdieren, een apotheek en een laboratorium. Baasjes kunnen bij ons terecht voor de behandeling van hun zieke hond, kat, konijnen, duiven, enzovoort. En uiteraard ook voor preventieve zorg en vaccinaties.” 

Samen met Wendy ter Keurs startte Thijs Koekkoek 1 februari 2022 Dinkelland Dierenartsen. Nadat hun voormalige werkgever de praktijk plotseling verkocht aan een internationale organisatie besloten ze hun eigen koers te varen.

“Veel dierenartspraktijken worden tegenwoordig overgenomen door ketens, die in handen zijn van buitenlandse investeringsmaatschappijen. Wij willen onafhankelijk blijven, zelfstandig onze beslissingen kunnen nemen en de best mogelijke zorg bieden.” Inmiddels is het team uitgebreid met twee ervaren krachten. Tobia Blanken-Vossebeld en Manon Boers kwamen de praktijk versterken. Het zijn allemaal bekende gezichten in de regio: Tobia en Thijs zijn beide dierenarts en hebben samen al meer dan 20 jaar ervaring. Voor Manon en Wendy geldt dat zij samen al meer dan 25 jaar actief zijn als paraveterinair dierenartsassistente.

Doordat Dinkelland Dierenartsen sinds 2022 een sterke groei doormaakte werd de startlocatie al snel te klein. Met ingebruikname van het pand aan de Krabbendijk beschikt het team niet alleen over veel meer ruimte maar ook over meer faciliteiten. “Aanvankelijk lag onze focus vooral op de zorg voor paarden en landbouwhuisdieren, zoals koeien, schapen en varkens.” vertelt Thijs. “Nu hebben we ook een ontvangstbalie, een behandel-kamer en een laboratorium voor bijvoorbeeld bloed- en urine-onderzoek.” Praktijkmanager Wendy vult aan: “Dankzij de fijne samenwerking met buurtpraktijken bieden we een stabiele bereikbaarheid in geval van spoed. Zo is er buiten openingstijden altijd een dierenarts beschikbaar wanneer een dier ernstig ziek wordt of een ongeval krijgt.”

Een goed contact met de klanten en korte lijntjes blijft voor Dinkelland Dierenartsen een eerste vereiste. Door proactieve zorg te bieden, duidelijke adviezen te geven en reële prognoses te stellen, worden onnodige kosten voorkomen. Ook voor dieren geldt immers dat niet ziek worden altijd nog beter is dan voorspoedig genezen. “Met een no-nonsensbeleid en eerlijke prijzen proberen wij de     diergezondheidszorg voor iedereen betaalbaar te houden.” merkt dierenarts Tobia op. Met betrekking tot de landbouwhuisdieren is er een sterke focus op de bedrijfsbegeleiding, dé passie van dierenarts Thijs. Hij vertelt: ”Door veel aandacht te besteden aan preventieve zorg, wordt zoveel mogelijk voorkomen dat dieren ziek worden. Gezonde dieren zijn immers de basis voor een gezonde     bedrijfsvoering én voor een gezonde toekomst van de veehouderij.”

Paraveterinair Manon Boers vertelt enthousiast over de aankomende open dag. “Wij willen onze dierhouders graag ontmoeten in de nieuwe praktijkruimte. Daarnaast willen we geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om kennis met ons te komen maken. Daarom openen wij onze deuren op dierendag. Op 4 oktober tussen 11:00 uur en 19:00 uur is iedereen van harte welkom. Wij zorgen voor koffie, thee of ranja met wat lekkers en er is een leuke winactie!”

Kijk voor meer informatie op www.dinkellanddierenartsen.nl of volg de praktijk op Facebook.