Algemeen

Earestuuver voor Marga Leferink

ROSSUM - Marga Leferink uit Rossum ontvangt dit jaar de Earestuuver. Carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver reikt elk jaar dit eremetaal uit aan iemand die zich jarenlang belangeloos inzet voor de gemeenschap. Marga is al tientallen jaren actief in Rossum, Volthe en Lemselo als vrijwilligster. Zij heeft een uitgebreide palmares. En nog steeds is zij bijna dagelijks actief voor meerdere verenigingen en organisaties in het dorp. Zowel op de voorgrond als op de achtergrond.

Haar vrijwilligerscarrière begon zij in 1988 als lid van de parochieraad van de Plechelmusparochie. Hier heeft Marga tot en met het jaar 2000 diverse functies vervuld. Daarnaast heeft zij 10 jaar zitting gehad in de werkgroep kinderviering en 5 jaar bij de kindernevendienst. Marga verzorgde diverse vieringen voor Pasen, Kerst en Moederdag.

Tevens is zij lid geweest van het themakoor Tu-Imbe en tegenwoordig zit zij bij het dameskoor.

In 1989 is Marga lid geworden van Zij Actief. Sinds 1999 zit zij in het bestuur en vanaf 2012 bekleedt zij de functie van secretaresse. Zij Actief is een club van dames die zich bezighouden met ontmoeting, ontspanning, ontwikkeling en opkomen voor jezelf.

Sinds 2010 kan de werkgroep Laatste zorg een beroep op haar doen. Zij verleent zorg aan mensen in de parochie die thuis komen te overlijden.

Verder zorgt Marga ervoor dat de jaarlijkse collecte voor de Nierstichting in Rossum in goede banen wordt geleid. Uiteraard komt zijzelf ook langs de deur bij de inwoners om te collecteren.

In 2014 mocht de Rossumse een lintje ontvangen als lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten.

Carnavalsvereniging ‘n Lesten Stuuver wil haar vrijwilligerswerk graag verzilveren in de vorm van een Earestuuver. Uitreiking van de 44e Earestuuver is zondag 4 februari vanaf 11.11 uur in kulturhus de CoCer. Daarvoor is de carnavalsviering in de H. Plechelmuskerk vanaf 9.30 uur. Wie zich geroepen voelt is op beide bijeenkomsten van harte welkom.