Algemeen

Met de rode sok van Bert Buddingh’ naar de top van de Alpe d’Huez

‘Een dag vol emoties, maar ook veel plezier’

OOTMARSUM - Maandenlang keken ze er naar uit; maanden lang trainden ze er hard voor: en eindelijk was het donderdag 6 juni zover. Erna Buddingh’, haar dochters en andere familieleden en vrienden mochten de Alpe d’Huez op. Negen van hen op de fiets en vijf wandelend. En dat allemaal voor Bert Buddingh’ en het Koning Wilhelmina (kanker)Fonds. 

Bijna een jaar geleden overleed Bert aan de gevolgen van kanker. Dat zette Erna aan om mee te doen aan de jaarlijkse Alpe d’Huzes waarmee geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek.

Bijzondere missie

Dat werd een bijzondere missie met donderdag dus de apotheose. In alle vroegte vertrokken de wandelaars en de fietsers op weg om hun doelen te halen. De weersomstandigheden op weg naar de top van Alpe d’Huez waren wisselend, maar dat weerhield de wandelaars en fietsers niet om door te gaan. En toen was daar de finish. De inspanningen, de beproevingen en het vele werk vooraf werden beloond. Daar op bijna twee kilometer hoogte in de Frans Alpen kwam alles en iedereen bij elkaar: voor Bert Buddingh’ en Alpe d’Huzes. Iedereen droeg een rode sok mee als eerbetoon aan Bert die altijd op rode sokken liep tot afgrijzen van Erna en haar dochters. Maar deze keer was de rode sok het ereteken voor Bert.

Enerverend

”Het was een enerverende dag”, zo reageert Erna vanuit Frankrijk. ”Een dag vol emoties en ook heel veel plezier. Geweldig, wat een organisatie. We vonden het wel jammer dat we vanwege het onweer de tweede keer niet konden lopen. De fietsers die vier keer zijn gegaan, waren helemaal doorweekt en kregen warmtedekens. Maar ondanks alles kijken we met ons allen terug op een mooie dag.”

Morele steun

Ootmarsum leefde donderdag op verschillende manieren mee met de plaatselijke inbreng. Erna c.s. waren zich daarvan bewust. ”Deze wetenschap gaf ons morele steun. Mooi om te ervaren hoeveel mensen met ons meeleefden. Dat doet ons goed en ik weet zeker dat Bert dit ook goed zou hebben gedaan.”

Acties

Ootmarsum steunde de afgelopen maanden verschillende acties van de familie om geld bijeen te brengen voor het KWF. Zo werden er op de kerstmarkt rode sokken verkocht, was er een fietsclinic met Tom Veelers, een oliebollenactie en organiseerde de Ootmarsumse Lopers Club een Bert Buddingh’ Memorial. De jaarlijkse Molenloop werd aan het oud-lid van de OLC opgedragen met een flink bedrag als resultaat.