Algemeen

Eerste ‘biertje’ voor ‘Knikkers’
Het eigen Denekamper biertje ‘Doarper’ vanaf het komend weekend ‘op de markt’

DENEKAMP - Het is zover: ook Denekamp heeft met een ‘Weizen’ en een ‘Blondje’ de eerste eigen biertjes! Beide soorten kwamen al meest favoriete uit de enquête die voorafgaand aan de productie werd georganiseerd. In enkele eerdere DV-edities werd daaraan, evenals aan de (her-) komst, reeds uitvoerig aandacht besteed. 

Onder de haast vanzelfsprekende naam ‘Doarper’ gaat het nu vanaf zaterdag a.s. in de verkoop en de eerste afnemers zijn al bekend en dat zijn er meteen al honderden, volgens Martijn Blokhuis, een van de ‘aanjagers’ van dit initiatief. Die vaststaande afnemers zijn namelijk die doarpers (of elders wonenden) die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om vooraf (sinds april ) al één of meer bierpakketten, inhoudende 4 of 12 flesjes, te bestellen. Dat bestellen kan overigens nog altijd via www.doarper.nl . De productie is een initiatief van de Stichting Doarper die daarmee één groot doel nastreeft: de bekostiging van de heropvoering in 2027 (750 jaar Denekamp) van het geweldig geslaagde openluchtspel ‘Hugo van de Denekamp’, dat in 2000 in De Knik werd opgevoerd. Een enorm succes met dank aan genoemde Knikbuurt en die dank brengt de Stichting Doarper vrijdag a.s. tot uiting door de eerste flesjes ‘Doarper’ aan te bieden aan het oude bestuur van de Stichting Rekumak ( Recreatieve en Culturele Manifestaties Knikbuurt). Die tekende voor de opvoering van het Hugo-spektakel in het eerste jaar van het nieuwe millennium. Ingewijden zal het niet verbazen dat deze eerste presentatie plaats vindt op Erve Wiefferink in De Knik. Daar woonde de helaas al weer heel wat jaartjes geleden overleden grote ‘Knik-leider’ Bennie Wiefferink met zijn vrouw Marietje die er nog altijd woonachtig is, evenals zoon Frank en zijn gezin. Deze laatste was ook bij de opvoering van het openluchtspel in 2000 betrokken.

*Zaterdag a.s. afhalen bestelde pakketten bij stand op Melkbeernke-terras Vrijdag dus de eerste aanbieding, de presentatie in feite van het Doarper-biertje, waarna een dag later, aanstaande zaterdag 12 juni, tussen 11 en 19 uur de bestelde pakketten flesjes Doarper afgehaald kunnen worden. Daartoe is een speciale stand geplaatst op het terras van Eetcafé Melkbeernke, waarvan eigenaar Roy Oude Egbrink bestuurslid is van de Stichting Doarper. PBJ