Algemeen

Eerste clubkampioenschappen in nieuwe bad bijzonder succesrijk

DENEKAMP - Zondag 5 januari heeft De Dinkel haar jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden in het nieuwe wedstrijdbad van de Dorper Esch. De sfeer zat er goed in. Met een bomvolle tribune (die eigenlijk al weer te klein was…) gevuld met familieleden en alle andere belangstellenden lieten de Dinkelzwemmers zien waar ze goed in zijn: heel hard zwemmen.

Clubkampioenen

Na een woordje van voorzitter Maria Gram kon het kampioenschap echt beginnen. De onderlinge strijd ging die dag voor de jongste leden over drie afstanden en voor de al ervaren zwemmers over vier afstanden. En het werden spannende series, waarbij gestreden werd tot de laatste centimeters. Voor sommigen van de allerjongste negen leden was het 5 januari zelfs hun eerste wedstrijd. Aangemoedigd door de andere zwemmers deden Wiep Huttenhuis, Pim van Benthem, Lize van Benthem, Sanne Hulzink, Imke Oude Egberink, Stijn Tukkers, Marre Groeneveld, Dieze Mollink en Ruben Eppink het super. Natuurlijk kregen ze allemaal een aanmoedingsmedaille die ze onder luid applaus van het publiek in ontvangst namen.

Alle prijswinnaars bij de dames

Minioren 3: 1. Mattea Gliese-Slooyer, 2. Jinte Kamphuis, 3. Tessa Koehorst.

Minioren 4: 1. Maudi Kamphuis, 2. Lynn ten Berge, 3. Lieke Boers.

Minioren 5: 1. Mila Soethof, 2. Hanne Groeneveld, 3. Elin Westerhof.

Junioren 1: 1. Pien Hemmelder, 2. Roos Kleissen, 3. Yvette Berning.

Junioren 2: 1. Barbara Broekhuis, 2. Elle Wassink, 3. Lynn Wennink.

Junioren 3: 1. Eline Lutters, 2. Anne ter Braak, 3. Merle Postel.

Junioren 4: 1. Yke Groener, 2. Hanne Olde Dubbelink.

Jeugd 1: 1. Puck Koopman, 2. Tess Wolbert, 3. Claire Bosch.

Jeugd 2: 1. Soraya Rakers, Anouk Oude Dubbelink, 3. Lin Hooge Venterink.

Senioren: 1. Lonne Dijkhuis, Madelijne Schothans, 3. Laura Rolink

Podiumplaatsen bij de mannen

Minioren 4: 1. Stan Tijink, 2. Jens Rikhof, 3. Guus ter Braak.

Minioren 5: 1.Mick Leferink, 2. Gijs Westerhof, 3. Zeb Wolbert.

Minioren 6: 1. Bram ter Braak, 2. Milan Veelders, 3. Sam Leferink.

Junioren 1: 1. Tiede Groener, 2. Daan van Peet, 3. Chris Kleissen.

Junioren 3: 1. Milan Lucas, 2. Tijn Ekkelboom, 3. Cas Veelders.

Junioren 4: 1. Daniël Heitbrink.

Jeugd 1: 1. Luuk Bos, 2. Lukas Binnekamp, 3. Kevin Lucas.

Jeugd 2: 1. Macquinho Vorst, 2. Robin Kamps.

Senioren: 1. Jeroen Gijselaar, 2. Karst Boersma, 3. Tom Laarhuis.

Familie-estafette

In de pauze was het tijd voor de traditionele familie-estafette. Een team van drie personen, waarbij er in vrije volgorde 25 m, 25 m en 50 m wordt gezwommen, met als enige voorwaarde dat de zwemmers familie van elkaar moeten zijn. Dus had iedereen goed rondgekeken in de eigen familie: niet alleen vaders en moeders, maar ook broers/zussen, neefjes/nichtjes en zelfs opa’s verschenen aan de start! Onder luide aanmoediging van het publiek zette iedereen zijn beste beentje voor, want wie wil er nu niet de snelste familie zijn of die familie die het dichtst bij de van te voren geschatte tijd zwemt? De prijs voor de snelste familie was dit jaar voor de familie Kamps. En de familie Koopman is het beste in gokken: zij zaten maar 0,49 seconden van hun geschatte eindtijd af! De aanmoedingsprijs voor de fanatiekste familie ging naar de familie Oude Egberink: Imke zwom de estafette samen met haar moeder en haar opa.

Ereprijzen

Bij de clubkampioenschappen worden ook de jaarlijkse statistieken vernoemd, want die heeft De Dinkel natuurlijk ook. Wie heeft het afgelopen jaar de meeste persoonlijke records gezwommen of de meeste clubrecords? Bij de jeugd tot 12 jaar ging de Sjouke Wynia Köttelpeer naar Pien Hemmelder met 71 pr’s. De Benerinkbokaal (voor 12 jaar en ouder) was voor Tiede Groener met 90 pr’s. Dennis Kamps zwom de meeste clubrecords (26x), gevolgd door Mattea Gliese-Slooyer (18x) en Tiede Groener (12x). Ook werden de eremedailles uitgereikt voor het Lange Afstand Circuit (een landelijk klassement). De Dinkel viel twee keer in de prijzen: bij de minioren 5-6 werd Tiede Groener eerste, en Lukas Binnekamp werd bij de junioren 3-4 tweede in het eindklassement. Het was een geweldige middag. Op naar de tweede helft van dit zwemseizoen.