Algemeen

Engels‘ tuin ontvangt prachtige picknickbanken

OOTMARSUM - Afgelopen zaterdag werden tijdens een heel erg geslaagd vrijwilligersfeest een tweetal prachtige picknickbanken onthuld. Een prachtige aanvulling voor het stadspark Engels‘ tuin want de twee oude picknickbanken waren versleten en niet meer veilig te gebruiken.

Het resultaat van dit project kwam tot stand door een prachtige vorm van samenwerking tussen de stichting Engels‘ tuin Ootmarsum, het ROC van Twente, de Berufskolleg fur Technik Ahaus en het RIBO. Duitse en Nederlandse studenten hebben eendrachtig samengewerkt.

Voorzitter van Engels‘ tuin Ootmarsum, Hans van Zuilekom heette al zijn vrijwilligers, de vertegenwoordigers van ROC en RIBO en natuurlijk ook de Duitse gasten van harte welkom. Susanne van den Beukel, directeur van het RIBO, gaf in haar toespraakje aan dat natuurlijk het uiteindelijke resultaat belangrijk was, maar ook de uitwisseling van de Duitse en Nederlandse studenten was heel waardevol. Ze leerden van elkaars technieken en moesten een vorm van samenwerking zoeken.

Rob Rouwers van ROC van Twente was voor het bestuur van Engels’ tuin de leidende contactpersoon. Rob gaf uitleg hoe het proces was verlopen, waarbij ook gebruik is gemaakt van de Intereggsubsidiemogelijkheden. Samenwerking over de grens met buitenlandse studenten hoeft niet altijd in verre landen plaats te vinden maar is zeker zo waardevol als het in de directe omgeving grensoverschrijdend is. De te onthullen bank was geheel gehuld met de Nederlandse, Duitse en Europese vlag met daarbovenop natuurlijk de Ootmarsumse vlag.

Gezamenlijk onthulden vertegenwoordigers van de stichting Engels‘ tuin, het ROC, het RIBO en Berufskolleg Ahaus de spiksplinternieuwe bank. Tijdens het daaropvolgende feest werd de bank al volop gebruikt.

Het stadspark Engels’ tuin Ootmarsum is met de ingebruikname van de nieuwe banken voor de Ootmarsummers en alle andere bezoekers weer een stukje mooier geworden.