Algemeen

Familie Dierick blij met herinneringsplaquette van hun vader

DENEKAMP - Onder toeziend oog van Heemkundevrijwilligers, buren en familieleden is zaterdagmiddag de plaquette onthuld die de herinneringen aan de oude dokter Dierick voor altijd levendig moet houden. Na 51 jaar krijgt de Denekamper huisarts dan toch de eer die hem volgens velen toekomt. Op het oude ziekenhuisje aan de Wilhelminastraat prijkt vanaf afgelopen weekend een aandenken waarop te lezen is dat Dierick directeur-geneesheer was van het ziekenhuisje, dat inmiddels allang een andere bestemming heeft gekregen. 

Op de foto drie zoons van de oude dokter Sjef Dierick. V.l.n.r.: Rudolf, Sjef en Wilfried.
Op de foto drie zoons van de oude dokter Sjef Dierick. V.l.n.r.: Rudolf, Sjef en Wilfried.

Volgens de familie een soort van verlate eer, maar vooral ook een soort van ‘goedmakertje’ na een knullig georganiseerde uitzwaaireceptie die hem toekwam bij zijn afscheid als huisarts in 1964. De postume eer die zaterdag de oude Dierick ten deel viel was vooral ook een initiatief van wijlen Sjouke Wynia die er tientallen jaren op bleef hameren in zowel het Heemkunde bestuur als bij de Vriendenstichting Gerardus Majella waar hij deel van uitmaakte. ”Zijn passie voor de ouwe Dierick heeft zich dan nu toch vertaald in een definitief aandenken”, aldus Heemkundevoorzitter Yolanda Vonhof afgelopen zaterdagmiddag bij de onthulling.

Voor de familie was het een mooi moment. Ook die had in het verleden al eens bij het gemeentebestuur aangedrongen op bijvoorbeeld een straat in het dorp die vernoemd zou worden naar de legendarische dokter. Het kwam er echter nog nooit van. Wilfried Dierick liet dan ook blij te zijn met het initiatief van Heemkunde om na 51 jaar toch iets te organiseren om zijn vader alsnog postuum te eren. Samen met een aantal familieleden gaf hij blijk van dankbaarheid omtrent het herinneringsschild op het oude ziekenhuisje. De familie deed vervolgens samen de onthulling.

Heemkunde had voor de gelegenheid een boekwerkje uitgebracht met daarin herinneringen aan de oude dokter en flink veel foto’s. Dit boekje is vanaf heden te koop op ’t Heemhoes en bij boekhandel Brummelhuis.