Algemeen

Feest in een goodiebag voor jonge bouwvakkers

LATTROP - Een spetterend feest zat er dit jaar niet in voor de timmerlieden, metselaars en tegelzetters zoals Daan Groener uit Lattrop die hun opleiding op 8 oktober bekroonden met een diploma. In plaats daarvan verraste het opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente de gediplomeerden na het zetten van de handtekening, op een ‘feestje in een goodiebag’. Om veilig thuis het behaalde diploma toch te kunnen vieren.

De diploma-uitreikingen van Bouwmensen Twente en het ROC van Twente zijn roemrucht. Het opleidingsbedrijf organiseerde de feestelijke afsluiting van de opleiding altijd in een grote disco of andere uitspanning. Dan werden eerst de diploma’s overhandigd en getekend, en volgde er een daverend feest tot in de late uurtjes voor zowel de gediplomeerden als hun leermeesters, partners en ouders. Dit keer was alles anders. Géén disco, geen feest.

 

In plaats daarvan was de diploma-uitreiking in de grote instructiehal van Bouwmensen Twente aan de Veldkampsweg. Daar werden de nieuwbakken vakmensen in kleine groepjes van maximaal zes ontvangen voor een korte ceremonie, werden mondkapjes gedragen en streng toegezien op de anderhalve meter afstand. Maar helemaal niets van een feestje, dat vond het opleidingsbedrijf té gortig. Dus kregen alle nieuwbakken vakmensen een tas vol lekkernijen mee naar huis, met daarin onder meer: bier, worst, wijn, chocolade, etc. Genoeg voor een gezellig, maar veilig avondje in huis, aldus directeur Robert Herman van Bouwmensen Twente.

 

De nieuwe lichting gediplomeerde bouwvakkers heeft er een opleiding van twee jaar of drie jaar opzitten. Ongeveer de helft behaalde het diploma niveau II, de andere helft niveau III. Nagenoeg alle nieuwbakken vakmensen zullen hun opleiding gaan vervolgen, en die ontwikkeling juicht het opleidingsbedrijf erg toe. Herman: “De bedrijfstak is daar erg blij mee. Er zit ambitie in de mannen van Bouwmensen Twente en het is áltijd goed om te blijven leren.”