Algemeen

Feestelijke opening atelier en galerie Diane Paintings

DENEKAMP - Afgelopen zaterdag vierde Diane Hampsink samen met familie, vrienden en buren op feestelijke wijze de opening van haar atelier/galerie ‘Diane Paintings’ aan de Marconiweg in Denekamp. De dag erop opende ze de deuren voor belangstellenden. In november start ze op deze locatie met het geven van schilderlessen met olieverf.

Foto: Mariska Jogems

Schilderen boort creativiteit aan

Inmiddels hebben zich al mensen aangemeld voor de lessen welke voor iedereen te volgen zijn. Mensen die zelf al langer de wens hebben om te gaan schilderen als afleiding en ontspanning maar niet op les durven, omdat ze vinden dat ze niet kunnen tekenen bijvoorbeeld, kan Diane gerust stellen; ‘Om te schilderen hoef je niet goed te kunnen tekenen of een heel erg creatief persoon te zijn. Naast dat er hulpmiddelen zijn om de basis te tekenen, ben ik er juist om mensen op weg te helpen in hun eigen creatieve proces. Ik denk dat sommige mensen nog van zichzelf versteld zullen staan hoeveel creativiteit er in hen schuilt.’

Diane biedt altijd de mogelijkheid om een proefles te komen volgen om zonder verplichting te gaan ervaren of schilderen echt leuk is. Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 6 personen. Niet onbelangrijk is ook het sociale aspect. Tijdens de les is altijd een koffie/theepauze wat op een andere manier ook voor ontspanning zorgt.

Plezier staat voorop

Op de vraag hoe de wens is ontstaan om zelf schilderlessen te gaan verzorgen zegt Diane:

‘Ik weet uit ervaring dat schilderen ontspannend werkt en dat het je veel plezier brengt. Trots was ik toen ik met mijn eerste schilderij naar huis ging. En dat je dan zoveel leuke reacties krijgt op je schilderijen, dat maakt je blij. Ik kreeg heel erg de behoefte om dit plezier en deze ervaring over te brengen op anderen. Zo is de wens ontstaan om een eigen atelier te beginnen waar ik schilderlessen kan gaan geven.´

Van jongs af aan

Vanaf de middelbare schooltijd pakte Diane geregeld de olieverf en penselen van haar vader. Destijds vond ze het al een heerlijke bezigheid om te schilderen met olieverf. Toen 10 jaar geleden voor haar een erg verdrietige tijd aanbrak zocht ze naar afleiding en ontspanning. Deze vond Diane terug in het schilderen. Ze besloot op schilderles te gaan bij Carina Kroeze en merkte al snel dat het plezier aan schilderen groeide terwijl ze haar vaardigheden ontwikkelde.

Schilderijen ook te koop

Naast dat Diane start met schilderlessen en schilderijen in opdracht maakt, heeft ze de afgelopen maanden op Kunst in het Volkspark, Kunstmarkt Tuindorp en Kunst in Ootmarsum gestaan met haar schilderijen. Het waren prachtige ervaringen en vooral de gesprekken met de mensen waren heel leuk en bijzonder. De mooie reacties die ze krijgt op haar werk geven haar veel energie om lekker door te gaan. Als er dan ook nog doeken verkocht worden, dan is dat helemaal een kroon op het werk.

Meest bijzondere schilderij

Welk schilderij Diane zelf het mooist vindt is voor haar een moeilijk te beantwoorden vraag.

“Ik vind meerdere schilderijen erg mooi en ik heb aan alle schilderijen met heel veel plezier gewerkt. Maar als ik een keuze móet maken, dan ga ik voor de Bonobo’s. Het is de afbeelding die ik heel erg mooi vind. De liefkozing en zachtheid bij deze apen kan me raken. Helemaal in deze tijd waarin oorlog en geweld het gesprek van de dag is. Iets moois creëren op het doek waar je helemaal in op kunt gaan, dat is voor mij de essentie van het schilderen. En natuurlijk het plezier hebben in de les, daar draait het bij mij om!”

Informatie over Diane en de schilderlessen zijn te vinden op de website www.dianepaintings.com.

Renate Boerkamp

 

Foto: Mariska Jogems