Algemeen

Feestelijke opening Plus Supermarkt Daniëlle Tijhuis

WEERSELO - Eindelijk was het zover op 30 oktober. Plus Supermarkt Daniëlle Tijhuis is weer terug in het centrum van Weerselo. Clustermanager Bert ten Thije van de Plus is trots op Daniëlle en haar personeel wat ze gepresteerd hebben. Een prachtige winkel en een aanwinst voor Weerselo om trots op te zijn. Hij bood Daniëlle in het bijzijn van het personeel een cheque aan van € 500,-.

Donderdag om 9.00 uur stond iedereen klaar. De eerste bezoekers stonden al te wachten, maar er moest natuurlijk eerst een lint doorgeknipt worden. Daniëlle kreeg een hele grote schaar en na het doorknippen van het lint werd iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en ook de boodschappen te doen. De bezoekers werden hartelijk ontvangen met een kopje koffie en een petit fourtje. Overal in de winkel waren ‘Wist u dat’-borden met teksten geplaatst. Onder andere ‘Wist u dat wij tachtig medewerkers hebben’ en ‘Wist u dat Henk Tijhuis in 1980 begonnen is met de Vivo?’
 
Iedereen, die boodschappen deed, kreeg een mooie tas aangeboden met afbeeldingen uit de oude gemeente Weerselo, gemaakt door Ineke Wolbert (Inekiekje). 
 
Op 1 december 1980 is Henk Tijhuis, de vader van Daniëlle, begonnen met de Vivo in Weerselo. Op één jaar na is het nu veertig jaar geleden dat Weerselo een echte supermarkt heeft. Tien jaar geleden heeft Henk Tijhuis het stokje overgedragen aan Daniëlle en zij is begonnen met de Plus Supermarkt en kijk wat er nu staat. Een fantastische grote winkel met alle moderne snufjes. Men kan het zo gek niet bedenken of het is er wel. Daniëlle: “In januari van dit jaar zijn we overgegaan naar de Loohuisveldweg waar we ruim negen maanden hebben gezeten. De voorbereidingen hebben heel erg lang geduurd, maar in februari van dit jaar zijn ze begonnen met het slopen van het oude pand. En nu negen maanden later is dit het resultaat. Overweldigend. Ik ben super blij dat we dit op deze manier konden doen. Er hebben ontzettend veel mensen geholpen. Dit was een hele klus. Ik wil dan ook iedereen, die geholpen heeft, heel hartelijk bedanken, want zonder deze hulp hadden we dit niet zo snel en zo goed voor elkaar gekregen. Nu maar hopen dat het gaat draaien. Het is voor Weerselo een hele mooie binnenkomer. Als het alleen voor Weerselo was konden we zoiets niet doen. We zijn natuurlijk ook afhankelijk van omliggende plaatsen”, vertelt Daniëlle. 
 
Het personeel is in nieuwe kleding gestoken, er is een slijterij en er wordt zelfs een kleine, warme hap gemaakt door Angela Bijen. Angela: “Ik werk hier nu negentien jaar, maar kom eigenlijk uit de horeca. Ik vind het zo leuk dat ik dit nu mag doen. Dit is helemaal mijn ding. Ik maak onder ander kip en grilworst, dit kunnen we warm verkopen. Verder maak ik krieltjes, gegrilde groente, aardappelgratin en sommige vleeswaren worden vers gesneden. De klant kan zien wat ik maak.” Janneke Bosker werkt al jaren in de bakkerij. Janneke: “De bakkerij is compleet nieuw. We bakken nu ook zelf brood, koekjes, broodjes van deeg en bakken brood af. Nieuw is dat de klant zelf stokbrood kan snijden. Dit is toch fantastisch”. Bij een allergie loopt men niet meer mis, gluten, lactose, biologisch, streekproducten, alles is ruim en overzichtelijk gesorteerd. De klanten kunnen nu zelf hun boodschappen scannen wat heel handig is. Voor de kinderen is er een speelhoek en een koffiehoek voor volwassenen, waarvan ook de bewoners van Huize St. Jozef veelvuldig gebruikmaken. De nieuwe Plus Supermarkt is een grote aanwinst voor het voorzieningen niveau van Weerselo en dat mag best een keer gezegd worden. Weerselo mag trots zijn op deze aanwinst.
 
Ine Flinkers