Algemeen

Geen dorpsfeest , maar wel dagje ‘Heel Beuningen op Safari’

BEUNINGEN - Bijgeplaatste foto is niet een vakantiekiekje van een stel enthousiaste Afrika-gangers, maar  van een groep energieke, in scoutinguniformen ‘verpakte’, Beuningers in het Sterrebos. Het zijn de organisatoren van het jaarlijkse, driedaagse Dorpsfeest ‘Buitengewoon Beuningen’ met als unieke onderdeel ’Heel Beuningen bakt’ .

De organisatoren van de Safari Beuningen Cis Sanderink, Harm Kleisman, Jens IJland, Jeroen Bos, Maaike Roeleveld, Moniek Oude Nijeweme, Sanne Keizer, Sietske ter Ellen en Annemiek Kuipers (vz.)

Helaas ook voor hen en daarmee de gehele gemeenschap ook in ‘Beuning’ de gevolgen van het corona-virus en dus : dit jaar géén dorpsfeest! Maar, zoals de foto al suggereert, de dames en heren hebben er het volgende op gevonden: wij gaan met heel Beuningen op Safari! Niet drie dagen en niet naar Afrika, maar rond ons mooie Beuningen en dan zondag 27 september a.s. In een eerdere DV werd daar al melding van gemaakt en mede daardoor hebben zich al velen gemeld om mee te gaan op die ‘Beuningse Safari’. Het gaat een ‘interactieve autotocht’ worden, aldus Cis Sanderink van de organisatie. Dus nu niet allemaal aan het bakken, maar in de auto of jeep en een mooie rit maken door de omgeving en zo ontdekken hoe buitengewoon ook Beuningens omgeving is.

’Corona-proof’

Deze Safari is corona-proof, want alle deelnemers zitten immers in een auto met als passagiers toch bijna altijd gezinsleden,  familie of vrienden. Ook tijdens de stops onderweg, want die zijn er natuurlijk, is alles georganiseerd rekening houdend met de corona-regels. Daartoe ook de opdracht om op die stops in de eigen auto te blijven zitten. Bovendien is er niet één gemeenschappelijk vertrekpunt. Men start namelijk vanaf verschillende punten en eveneens op verschillende tijdstippen., terwijl wel door iedereen dezelfde route wordt gereden.

Routeboekje en ‘overlevingspakket’

De deelnemers die zich reeds via buitengewoonbeuningen@outlook.com ( het aanmeld-adres) hebben opgegeven krijgen bij de start een routeboekje en een ‘overlevingspakket’ mee. Bij die aanmelding, (nog tot en met aanstaande zondag 20 september mogelijk)  moet tevens worden gemeld hoeveel personen in de auto meegaan en wat het kenteken van de auto is. Dat eerste in verband met de samenstelling van het overlevingspakket en dat tweede voor de jury, want die zit er onderweg ergens in de ‘bushbush’! Meespeelt ook de ‘opmaak’ van de ‘safari-auto’. In verband daarmee wordt de deelnemers bij hun aanmelding een kleur toegewezen. Het is de bedoeling dat ze vervolgens die kleur op hun auto aanbrengen via ballonnen, vlaggen, slingers en verf. De jury zal beoordelen wie de meeste originele, grappigste safariauto maakt. Tijdens die rit door het fraaie Twentse landschap rond Beuningen moeten voorts diverse opdrachten worden uitgevoerd, waarmee punten worden verzameld, want er is een prijs te winnen, waarvan de uitreiking live via Facebook is te volgen. Het samenkomen van een (te)grote groep mensen wordt ook hier vermeden. De start is zondag 27 september tussen 14.00 uur en 15.00 uur en men is ongeveer 2 uur onderweg. Deelname kosten € 15,-  (voor overlevingspakket, etc.) .

Een inderdaad weer ‘buitengewone’ Beuningse dorpsactiviteit, waaraan echter ook niet-dorpers mogen deelnemen, maar dan wel eerst aanmelden natuurlijk (adres hierboven).

 

Tekst PBJ