Algemeen

Geslaagde introductieweek basisschool ‘n Baoken

AGELO - Na zes vakantieweken werd op maandag 26 augustus op basisschool ’n Baoken te Agelo gestart met het nieuwe schooljaar. De eerste week stond vooral in het teken van het kennismaken met de nieuwe groep en leerkracht. Er werd veel aandacht besteed aan de sociale aspecten. Met de kinderen werden klassenafspraken opgesteld en er waren veel groepsvormende activiteiten. Dit wordt ook wel de gouden week genoemd.

Op maandagochtend zochten de kinderen elkaar alweer gauw op om gezellig bij te kletsen of te spelen. Ouders konden, onder het genot van een kopje koffie of thee, met elkaar en de leerkrachten bijpraten over de vakantie.
 
Op woensdag werd een gezamenlijke openingsviering gehouden in school. Daarna gingen alle leerlingen naar de Kipboomkapel om een kaarsje op te steken. 
Gevulde lunchtrommeltjes hoefden de leerlingen op woensdag niet mee te nemen. Er was een high tea georganiseerd waarbij elk gezin had gezorgd voor enkele heerlijke zoete of hartige hapjes. Het smaakte goed, na afloop was de tafel zo goed als leeg.
 
Op woensdagmiddag werd de Bieb op School geopend. Nadat jongste leerling, Luuk Lansink, de boekendomino had gestart onthulde schooldirecteur George in het Veld de boekenkast van Bieb op School. Een geweldig mooi initiatief, aangezien lezen zo ontzettend belangrijk is.
 
Traditiegetrouw wordt de eerste week afgesloten met een stoeptekenwedstrijd. Door de leerlingen van groep 3 t/m 8 werd op de vrijdagmiddag gestreden om de Stoepie doe bokaal, de wisselbeker die het winnende groepje in ontvangst mag nemen. Het thema was: 50 jaar man op de maan.
 
Door de vijf groepjes werden kleurrijke kunstwerken gemaakt. Winnaars waren dit jaar: Sylke Bruns, Jurre oude Lashof, Hanne Tijink, Lennon Fähnrich en Tess Broekhuis. Als de rest van het jaar zo verloopt als deze eerste schoolweek dan belooft dat veel goeds.