Algemeen

Geslaagde introductieweek basisschool ’n Baoken

AGELO - Na zes vakantieweken werd op maandag 17 augustus op basisschool ’n Baoken te Agelo gestart met het nieuwe schooljaar. Wel een andere startweek dan andere jaren; ouders die welkom geheten worden bij het hek omdat zij zoveel mogelijk buiten het schoolgebouw en schoolplein moeten blijven. Bepaalde activiteiten konden helaas geen doorgang vinden door de coronamaatregelen, zoals het kopje koffie op maandagochtend met ouders of de high tea met heerlijke zelfgemaakte hapjes. Er wordt voldoende geventileerd, regelmatig handen gedesinfecteerd en tafeltjes gepoetst. Samen probeert men er het beste van te maken en positief te blijven.

De eerste week staat vooral in het teken van het kennismaken met de nieuwe groep en leerkracht. Er wordt veel aandacht besteed aan de sociale aspecten. Met de kinderen worden klassenafspraken opgesteld en er zijn veel groepsvormende activiteiten. Dit wordt ook wel de gouden week genoemd. Op maandagochtend zochten de kinderen elkaar alweer gauw op om gezellig bij te kletsen of te spelen.

Op woensdag werd een gezamenlijke openingsviering gehouden in school. Daarna gingen alle leerlingen naar de Kipboomkapel om een kaarsje op te steken. Traditiegetrouw wordt de eerste week afgesloten met een stoeptekenwedstrijd. Door de leerlingen van groep 3 t/m 8 werd op de vrijdagmiddag gestreden om de Stoepie doe bokaal, de wisselbeker die het winnende groepje in ontvangst mag nemen. Het thema was, hoe kan het ook anders: 2020, het jaar van corona.

Door de vijf groepjes werden kleurrijke kunstwerken gemaakt. Winnaars waren dit jaar: Hinke Scholten Linde, Jens Plas, Jelmer van Galen, Fender Fähnrich, Alina Lansink en Dewi oude Lashof. Als de rest van het jaar zo verloopt als deze eerste schoolweek dan belooft dat veel goeds.