Algemeen

Guus Weusthof nieuwe beheerder van Kulturhus de CoCeR

ROSSUM -  Na een lange periode van het opknappen en verbouwen van De CoCeR, werd woensdagavond 21 juli de ontmoetingsruimte annex horeca in gebruik genomen, als onderdeel van het project “Mijn Kulturhus 3.0”. In het bijzijn van wethouder Benno Brand, Jan Nijland, voorzitter, bestuursleden en vrijwilligers van de Stichting Maatschappelijk Welzijn Rossum en eigenaar van het pand en zangeres Anke Engelbertink werd Guus Weusthof geïnstalleerd als nieuwe beheerder van De CoCeR. De formele en feestelijke afronding van het project als totaal vindt medio september plaats.

Jan Nijland vertelt: “De CoCeR, dit gebouw, is in 2006 geopend. In het begin hadden we heel veel vaste huurders zoals de Rabobank, kinderopvang, bibliotheek, dagopvang van Sint Maarten en die zijn er allemaal om verschillende redenen mee gestopt. Vorig jaar kwam het probleem dat we een nieuwe beheerder zochten omdat Jan Bouwhuis met pensioen is gegaan, totdat Guus zich meldde. We hebben in Guus een fijne beheerder gevonden, een jonge beheerder met veel ideeën.  

Hij is heel bekend in Rossum, heeft een grote vriendenclub en is lid van veel verenigingen. Hij gaat behalve voor de horeca ook zorgen voor  programmering zodat er activiteiten georganiseerd kunnen worden, een combinatie van beheerder en horeca. We hebben nu ongeveer veertig vrijwilligers en sinds vorige week zijn er weer twee vrijwilligers bijgekomen. Iedereen is bereid om elkaar te helpen.

Guus heeft alweer nieuwe vrijwilligers binnengehaald. Hij zit in een andere leeftijdsgroep en dat is de meerwaarde van hem. Rossum heeft weer een ontmoetingscentrum met een toekomst en daar zijn we heel erg trots op”.

Gaan jullie na de verbouwing nog nieuwe functies in het kulturhus toevoegen?

“Het kulturhus is nu een erkend leerbedrijf en Guus is een erkende leermeester. Er komen leerlingen van de Potskamp en het ROC is bezig met een leerling”.

Komen er nog nieuwe gebruikers die ook weer voor nieuwe activiteiten zorgen?  

“Dat is wel de bedoeling. Guus is bezig met dartavonden, pubquiz avonden en in de wintermaanden proberen we een grote activiteit te doen, waaronder kookworkshops voor zowel dames als heren. Een van de nieuwe functies is het nieuwe eetcafé. Het is professioneel ingericht en wordt professioneel geleid en gerund. De horeca ervaring die we minder hadden dat brengt Guus nu mee”.

Hoe komen jullie aan de naam De Bisschop?

“Deze naam heeft Guus bedacht. Toen de naam bedacht was hebben we dit gelinkt aan de pastorie. Voor 2006 was dit de pastorie. Vroeger waren de bisschoppen regelmatig te gast en kwamen door de ingangsdeur naar binnen”.

Voor de ingebruikname waren op woensdag 21 juli velen naar de CoCeR gekomen, vrienden, familie en vertegenwoordigers van verenigingen waren er. Wethouder Benno Brand verrichte de openingshandeling door een lint voor de hoofdingang door te knippen. Anke Engelbertink verzorgde de live muziek. Het bleef nog lange tijd erg gezellig op het terras en in het vernieuwde Kulturhus.

De Cocer is geopend van maandag t/m donderdag van 10.00 tot 19.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 uur  tot 22.00 uur.

Hopelijk zullen vele bezoekers de weg naar de CoceR vinden en zal dit Kulturhus weer het kloppend hart voor de gemeenschap van Rossum worden.

 

Ine Flinkers