Algemeen

H.S.V. ’t Vangertje – Het Dinkelland schenkt Belevenistafel aan het Gerardus Majella in Denekamp

DENEKAMP - Er waren veel blije gezichten te zien in woonzorgcentrum Gerardus Majella toen op donderdagmiddag 20 oktober een afvaardiging van  H.S.V. ‘t Vangertje - Het Dinkelland aanwezig was om een Belevenistafel te schenken aan het Gerardus Majella. 

‘Van Denekampers voor Denekampers’ werd weer nieuw leven ingeblazen door dit mooie gebaar. De Denekamper Hengelsportvereniging bood namens alle leden een Belevenistafel aan. Deze Belevenistafel werd met open armen ontvangen, want een dergelijke tafel zorgt voor verbinding en communicatie onder de bewoners en de begeleiders. De tafel maakt het mogelijk om op speelse wijze met elkaar in gesprek te gaan, te leren en bovenal te beleven.

Tijdens de coronapandemie was het voor H.S.V. ’t Vangertje – Het Dinkelland onmogelijk om de gebruikelijke activiteiten te organiseren die normaal gesproken ieder jaar worden bekostigd van de verkoop van vergunningen. Echter was het recreatief vissen juist een enorm succes tijdens deze periode. Er werden dus meer vergunningen verkocht in deze jaren, zonder dat er activiteiten konden plaatsvinden. Hierdoor bleef er in deze jaren een hoeveelheid geld over bij de vissers, die ze graag een maatschappelijk doel wilden geven.

Tijdens een algemene ledenvergadering werden verschillende ideeën geopperd, van goede doelen wereldwijd tot initiatieven op zeer lokaal niveau. Uiteindelijk werd er gediscussieerd over deze verschillende voorstellen en al snel vonden de leden een gezamenlijke interesse bij een investering voor het lokale woonzorgcentrum. Enkele leden zijn hier wekelijks actief als vrijwilliger en uiteraard zijn er vele leden die hier wel bewoners kennen of regelmatig op bezoek komen. Iets kunnen betekenen voor bekenden in de eigen omgeving gaf iedereen een goed gevoel.

Na navraag te hebben gedaan bij het Gerardus Majella bleek dat er al langere tijd de wens bestond voor een belevenistafel. Deze tafel is namelijk voor iedere bewoner. Hij is verrijdbaar en te gebruiken als tafel of als bord. Op die manier kan de tafel het hele woonzorgcentrum door gereden worden en dus daadwerkelijk door iedereen gebruikt worden.

Tijdens het aanbieden van de tafel waren drie bestuurdersleden van H.S.V. ’t Vangertje – Het Dinkelland aanwezig. Zij konden direct zien wat de Belevenistafel betekent voor de ouderen in het woonzorgcentrum. Middels muziek en vragen over het verleden werden bewoners betrokken bij het geheel en kwamen ze met elkaar in gesprek. De vragen over het verleden zorgden voor herkenning en maakten daardoor verhalen los bij de bewoners die zo met elkaar in gesprek kwamen. Dit afgewisseld met de muziek van die tijd en een hapje en een drankje, zorgden voor een bijzondere middag voor alle bewoners en ook voor de bestuursleden van de plaatselijke hengelsportvereniging!

De Belevenistafel wer dus aangeboden door Denekampers aan Denekampers. Een mooi gebaar van de Hengelsportvereniging en een enorm welkome verrassing voor de bewoners en de begeleiders van Gerardus Majella.