Algemeen

Heb jij de pmd-pictogrammen op straat al gezien?

DINKELLAND - Hé Terugwinnaar, misschien heb je ze al wel gezien: de opvallende oranje pictogrammen van verschillende producten die in de pmd container horen. Ze zijn op diverse plekken in Tubbergen te vinden. In totaal zijn er tien pictogrammen. Niet alleen een vriendelijk geheugensteuntje voor welke producten er allemaal in de pmd-container moeten, maar alle tien de pictogrammen samen vormen ook de oplossing voor een puzzel. Weet jij de puzzel op te lossen het goede antwoord in te sturen? Dan maak je kans op een leuke prijs!

Ben Blokhuis brengt het eerste sjabloon op straat aan.

Vind ze allemaal en win een prijs

In totaal zijn er tien verschillende pmd-pictogrammen. Elk pictogram is genummerd en laat een product zien (inclusief omschrijving) dat in de pmd-container mag. Heb je ze allemaal gevonden? Ga dan naar www.terugwinnaars.nl en los de puzzel op.

Door de nummers op de pictogrammen weet je in welke volgorde je de omschrijvingen van producten moet invullen. Als je alle omschrijvingen hebt ingevuld, zie je de oplossing in de verticale rode balk.

Stuur de oplossing voor vrijdag 10 september naar voorlichting@rova.nl onder vermelding van prijsvraag Dinkelland, dan maak je kans op een leuke prijs ter waarde van 25 euro. Uit de goede inzendingen wordt op donderdag 16 september een winnaar getrokken.

Milieuvriendelijke spuitkrijt

Wethouder Ben Blokhuis is blij met de aandacht voor het scheiden van afval.  “Wanneer het scheiden niet goed gaat, betekent dit uiteindelijk dat de kosten voor de afvalstofheffing zullen stijgen. Dat wil natuurlijk niemand. Ondanks dat het bij pmd steeds beter gaat, zien we nog teveel luiers, etenswaren, piepschuim en hard kunststof in de oranje bak.” 

Bij het opspuiten van de pictogrammen is milieuvriendelijk spuitkrijt gebruikt. Dit krijt lost vanzelf weer op.