Algemeen

Heropening De Kindervlinder
Op maandag 10 mei in Tilligte

TILLIGTE - Jammer! Dat was een veelgehoorde opmerking toen eind 2020 kinderopvang De Kindervlinder als enige opvang in Tilligte haar deuren sloot. Sandra van Barneveld (49) uit Denekamp hoorde dit en voor haar viel de puzzel op z’n plek. Tilligte moet een eigen kinderopvang houden, vond ze. Werken met kinderen is haar passie. Ze is 20 jaar lang leerkracht en IB-er in het basisonderwijs geweest en het lijkt haar geweldig om deze ervaring in te kunnen zetten en ouders te helpen in het vinden van goede opvang voor hun kind, terwijl zij werken.

Ook plaats voor baby’s
“De naam Kindervlinder blijft,” vertelt Sandra, “Die is mooi en herkenbaar. De opvang heeft ook al een rijke historie. Ik kwam in het gebouw foto’s tegen uit 1978/1979, toen bestond De Kindervlinder al. Er zijn ouders die toen hier zelf al zaten en wiens kinderen nu ook weer naar De Kindervlinder komen. Samen met veel vrijwilligers wordt de boel opgeknapt. Er wordt flink geschilderd en er wordt een slaapkamer ingericht. Die hebben we nodig, want we gaan straks ook baby’s opvangen. Dat is nieuw.” Er is plek voor vier kleintjes. Voorheen konden kinderen vanaf twee jaar bij de opvang terecht. Verder wordt de dagopvang en de BSO voor kinderen tot en met 12 jaar net als voorheen. In totaal kunnen er zestien kinderen per dag opgevangen worden.

Lekker vies worden
“Kleinschaligheid is kenmerkend hier in Tilligte”, weet Sandra. “En dat is mooi. Iedereen kent elkaar. Van hieruit stromen de kinderen vaak automatisch door naar basisschool ‘n Esch. Daaraan zal weinig veranderen.” Ze wil graag de kinderen actief opvangen. “Wereldwijs maken”, noemt ze dat vooruitstrevend, “Laat ze maar van alles beleven. Ze mogen van mij lekker vies worden. Doen we ze overalletjes aan en gaan we lekker samen spelen in de modderkeuken. En ik wil straks ook regenpakjes aanschaffen. Weer of geen weer: we kunnen lekker naar buiten. Dat is gezond. We hebben hier een veilige eigen buitenspeelplaats en daarnaast kunnen we ook gebruik maken van het grote speelterrein dat naast het gebouw ligt. En natuurlijk kunnen we terecht bij de nieuwe sporthal in het gebouw. Hoe mooi en dichtbij wil je het hebben?”

Voor alle kinderen van Tilligte
Ook buiten de opvang heeft Sandra plannen om verbinding te zoeken met de Tilligter gemeenschap. “Ik zou graag een paar per jaar iets willen organiseren met een bepaald thema waarbij alle kinderen uit Tilligte - dus niet alleen die van de opvang - kunnen aansluiten. Dat lijkt me prachtig. We moeten natuurlijk wel kijken wat er mogelijk is. Gelukkig mag de BSO ook weer open, deze zat eerder dicht door de lockdown. Tot de opening houdt Sandra zich bezig met het goed neerzetten van haar opvang. Dat doet ze samen met haar dochter, Denice Marsch (28) uit Haarle. Ook heeft ze goede contacten met de dorpsraad. “Het is fijn dat die contacten inmiddels opgebouwd zijn. Ik hoor veel positieve reacties uit Tilligte en omgeving over het feit dat de opvang weer opengaat. Dat doet me goed. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in.”


De Kindervlinder heropent op 10 mei en is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur. Informatie en aanmelden kan telefonisch (06-19091220) of via de website: www.dekindervlinder.nl.