Algemeen

Het 1:1 Dieet Noordoost Twente blijft groeien en versterkt de praktijk met twee nieuwe afslankconsulenten

OLDENZAAL - In deze krant werd er afgelopen jaar al bericht over de opmerkelijke groei van Het 1:1 Dieet Noordoost Twente, de afslankpraktijk van Marieke Wiegink. De groei heeft zich onverminderd doorgezet waardoor er sinds 1 januari twee nieuwe consulenten actief zijn. Daarmee bestaat het team inmiddels uit vier vaste consulenten. De nieuwe gezichten die vanuit de praktijk in Oldenzaal mensen gaan helpen zijn Christel Benneker uit Oldenzaal en Ellen Laarman uit Hengelo (Ov). Het 1:1 Dieet Noordoost Twente werkt vanuit drie praktijkruimtes, één in Tilligte en twee in Oldenzaal, waaronder het compleet vernieuwde ‘Bentheimerstaete’ pand aan de Bentheimergraven 11.

Enthousiast vertelt Ellen over haar nieuwe functie: “Mijn gewicht is lang een strijd geweest, een gevecht tegen de kilo's. Nadat ik met Het 1:1 Dieet, destijds Cambridge dieet, meerdere zakken aardappels minder mee te slepen had, kon ik weer meer mijzelf zijn en als persoon gaan groeien. Dit gun ik ook anderen. Als consulent is ondersteunen mijn voornaamste taak. Door de persoonlijke gesprekken kunnen we samen met de cliënt besluiten welk stappenplan het best bij hen past.

Elke vraag en elk doel is uniek, daarom is het voor mij essentieel om iemand echt gezien en gehoord te laten voelen. Het is mijn uitdaging dat elk gesprek open blijft, ook wanneer het even moeilijk is geweest. Deze fijne contacten geven mij energie en inspiratie om mooie gesprekken te voeren en samen de doelen te behalen. Vaak wordt er gezegd dat je mooi bent, precies zoals je bent. Maar wat als dat niet zo voelt? Dan is de balans zoek. Door te kijken naar de persoon en het verhaal achter de kilo's, vind je wat iemand drijft en wat hen tegenhoudt. Wil je ook niet langer een strijd aangaan tegen de kilo's? Laten we dan samen gaan staan voor wat jij waard bent. Deze overwinning kan jij behalen. Je staat er niet alleen voor, ik ben er voor jou.”

“Het is niet alleen een dieet, maar een levensstijl”

“Wij helpen mensen met afvallen en op gewicht blijven. Het is niet alleen een dieet, maar een levensstijl”, vertelt Marieke Wiegink verder. “We kunnen ook mensen helpen die een programma zonder maaltijdvervangers willen. Wij geven voedingsadvies en dan kunnen ze komen wegen. Het maakt niet uit of je jong, oud, dik of dun bent en of je nu 5 of 50 kilo wilt afvallen. Ze komen hier vanaf 16 en de oudste cliënt die ik tot nu toe heb gehad was 72. Het 1:1 Dieet bestaat al meer dan 25 jaar en alles wordt nauwkeurig bestudeerd en ondersteund door een arts. Inmiddels werken we met acht programma’s die zijn afgestemd op de persoon.

We helpen mensen om af te vallen en daarna stabiel te blijven. Bij de intake bepalen we samen in welke stap je het best kan beginnen en wat bij jou past. Je kan bij ons vervangende maaltijden kopen zoals smoothies, shakes, sauzen en maaltijden. Daarvoor hebben we een uitgebreid en gevarieerd assortiment. Deze tijdelijke maaltijdvervangers combineren we met normale voeding. Je stofwisseling wordt meegenomen in het plan. Genietmomentjes zijn toegestaan, dus een hapje en drankje op een verjaardag mag best. Je moet alleen de juiste balans zien te vinden door een leefpatroon te creëren dat bij je past. We werken met een stappenplan. De consulten vinden één keer per week of één keer per twee weken plaats. En als je het even moeilijk hebt, kan je altijd contact opnemen. Ook online begeleiding is mogelijk. Uiteindelijk gaan we terug naar de schijf van vijf, waarbij we dagprogramma’s uitschrijven waar mensen zich goed bij voelen en wat bij hem of haar past. Afvallen is goed te doen, maar het op gewicht blijven dat blijft een uitdaging. Ook als je op gewicht bent helpen we je om stabiel te blijven. Wanneer mensen vinden dat ze hun doel hebben behaald, hebben we een nazorgtraject. Daarmee kunnen ze blijven langskomen en op gewicht blijven.”

Slank naar de zomer van 2024

De eigenaresse van de afslankpraktijk benadrukt dat de extreme groei niet komt door nieuwe voornemens in januari. “Sinds corona merken we dat mensen zelf vaker bewuster leven voor een gezond gewicht. Nu starten ze op alle tijden, voorheen was het altijd januari, na carnaval, voor de zomer of na zomer. Er is continue doorloop. Het grappige is dat er in december ook mensen zijn gestart, dat zag je voor corona echt niet. Toch zie je nog vaak dat mensen denken: ‘Shit, ik moet nog zoveel kilo kwijt om in de zomer in mijn badpak te passen’. Die gedachte moet anders. Binnen een maand zes kilo afvallen is mooi, maar je moet het tijd geven om op gewicht te blijven. Wanneer je de tijd neemt hoef je jezelf niet alles te ontnemen. Een hapje en drankje op een verjaardag moeten kunnen. Wanneer je nu begint in plaats van tien weken van tevoren hoeft het niet gehaast en behaal je uiteindelijk geleidelijk een mooier resultaat. Wanneer je het doel hebt om in de zomer van 2024 in je bikini te passen, kun je nu al beginnen, dan hoeft het niet zo strak. Nu is het een hele mooie tijd om te starten om in 2024 slank te zijn. Met Christel en Ellen erbij kunnen we alle mensen beter helpen. Daarom hebben we deze maand een actie voor een gratis intake!” 

Voor een afspraak voor een intakegesprek of meer info kun je geheel vrijblijvend appen of bellen met één van de consulenten van Het 1:1 Dieet: Marieke Wiegink (06-51305293),

Lianne Damhuis (06-16522184), Christel Benneker (06-27866475) of Ellen Laarman (06-42231041).