Algemeen

Huldiging brandweervrijwilligers Denekamp

DENEKAMP - Een aantal medewerkers van Brandweer Twente werd op vrijdag 22 oktober jl. in het zonnetje gezet. Bij kazerne Denekamp werd tijdens de jaarlijkse korpsavond het jubileum van meerdere brandweervrijwilligers gevierd en afscheid genomen van vier vrijwilligers waarvan er drie hun 35-jarig jubileum vierden.

Korpsavond

Omdat vanwege corona de korpsbijeenkomst van de brandweerkazerne in Denekamp vorig jaar niet door kon gaan, worden dit jaar de brandweervrijwilligers met een jubileum uit de afgelopen periode gehuldigd. De jubilarissen variëren van 10 tot maar liefst 35 jaar brandweerdienst.

Tijdens deze jaarlijkse korpsbijeenkomst werd het 35-jarig brandweerjubileum van Cor de wacht, Robert Mensink, Jan Bolhaar en het 30-jarig brandweerjubileum van Hans Wolkotte gevierd. Ook reikt Brandweer Twente certificaten en diploma’s voor behaalde opleidingen uit. “Een korpsavond is een mooi moment om onze mensen nog eens extra te laten zien hoe trots we op hen zijn”, aldus Jette Dierselhuis, kazernecoördinator van Denekamp.

Afscheid kazernecoördinator

Felix Bolhaar heeft aangegeven te willen stoppen met zijn werk als vrijwilliger en kazernecoördinator. Er werd deze avond officieel afscheid van hem genomen, na 34 jaar bij de brandweer waaronder 10 jaar kazernecoördinator. “We zijn dankbaar voor alles wat Felix betekend heeft voor kazerne Denekamp”, aldus Karin Groenewegen, teamleider repressie.

Burgemeester John Joosten van gemeente Dinkelland was tijdens de korpsavond aanwezig om de vrijwilligers te huldigen.

Jubilarissen

10 jaar: Ralph Rikhof.

12,5 jaar: Ruud Leusenkamp, Erik Johannink en Juriaan Grote Punt.

30 jaar: Hans Wolkotte.

35 jaar: Cor de Wacht, Robert Mensink en Jan Bolhaar.

Rens Dierselhuis is ook 12,5 jaar bij de brandweer, maar omdat hij tevens beroepsbrandweerman in Enschede is werd zijn jubileum daar gevierd.