Algemeen

Jan Reinink, oprichter Solexclub Rossum, 90 jaar

Afgelopen zondag 1 september vierde Jan Reinink zijn negentigste verjaardag. Dit was een reden voor de solexclub om Jan eens flink in het zonnetje te zetten. Hij werd geëerd als oprichter en erelid in het bijzijn van de hele club en zijn familie.  

Jan is oud fietsenmaker van Rossum en is begonnen in de oude smederij van Zwiers. Hij is de oprichter van de solexclub van Rossum. In 2013 heeft Jan een artikeltje geplaatst in het parochieblad van Rossum met de vraag of iemand belangstelling had om eens een solexrit te maken en eventueel een solexclub op te richten. Hier kwamen vier personen op af. Op 19 april 2013 was de eerste bijeenkomst. Afgesproken werd om af en toe op een zaterdagmiddag een stukje te toeren. De eerste naam van de club werd “Solexclub Rossum”. Intussen is de groep gegroeid naar zeventien actieve leden en is de naam veranderd in solexclub “Pröttöl Pötke”.

Jan is nog steeds actief binnen de club. Hij komt nog altijd op de jaarvergadering met goede ideeën en rijdt nog regelmatig met de club mee. Iedere eerste zaterdagmiddag van de maand in de maanden april tot en met oktober met extra ritten op de tweede woensdagavond van de maand in de maanden juni, juli en augustus. Iedere twee jaar wordt de Twentetour georganiseerd door steeds weer een andere solexclub. Jan is altijd van de partij en rijdt altijd mee. In 2017 werd deze tocht georganiseerd door Rossum en Jan was mede organisator met zoveel enthousiasme van dit prachtige evenement.

Zondagmorgen werd Jan gehuldigd door de solexclub “Pröttöl Pötke. Er werd een ereboog gemaakt door de solexrijders bij zijn huis. Herman Leussink feliciteerde hem namens de hele club en hoopte dat hij nog vele ritten mee zal rijden. Hij kreeg van de club een gegrafeerde spiegel met de test aangeboden: “Jan Reinink, oprichter en erelid. 1 september 2019”. Daarna werd er nog een ereronde gereden op een solex met zijspan. Jan in de zijspan, hoe mooi is dat.

Hij was helemaal verrast wat er allemaal gebeurde. Jan: “Jongs, onmeunig mooi en bedankt. Bie de eerstvolgende rit drinkt wie d’r een op”.  

                                                                                                                     Ine Flinkers