Algemeen

Jan Tulk vijftig jaar in dienst bij Auto Reinders Weerselo

WEERSELO -  Vrijdagmiddag 23 juni was de showroom van Auto Reinders omgebouwd tot feestzaal voor het 50-jarig jubileum van Jan Tulk. Het was een drukte van belang, familie, vrienden maar ook heel veel klanten die Jan kwamen feliciteren met dit unieke jubileum. 

Vrijdagmiddag 23 juni, het was gezellig druk in de showroom met in het middelpunt de jubilaris Jan Tulk. De Familie, kinderen en kleinkinderen, alle collega’s waren aanwezig om Jan in het zonnetje te zetten. Officieel is Jan 25 juni vijftig jaar in dienst maar vrijdagmiddag was het een mooie gelegenheid om hier extra aandacht aan te besteden. Alle gasten werden ontvangen met koffie en iets lekkers, een hapje en een drankje. Het was prachtig weer dus buiten was ook een gezellig terras ingericht en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Het ontbrak de gasten aan niets, er werd zelfs verse patat geserveerd. De catering was verder in handen van Partycentrum Ensink.

Jan Reinders: “Op zondag 24 juni 1973 na de late kerk komt de vader van Jan Tulk naar mij toe met de vraag of er nog werk is voor zijn zoon Jan bij het autobedrijf. Het bedrijf was toen nog gevestigd aan het kanaal in Fleringen. De volgende morgen moest Jan maar eens komen en zo is het begonnen. Dit is wel een uniek jubileum dat maar erg weinig voorkomt en is dan ook een groot feest waard. Vijftig jaar bij dezelfde baas in goede gezondheid is niet iedereen gegeven en je bent nog altijd vol enthousiasme en geestdrift aan het werk bij ons. Daar zijn wij met z’n allen en onze klanten heel erg blij mee. Je bent een sleutelfiguur in ons bedrijf, zowel als monteur maar ook als regelaar van alles. Je bent er altijd, komt als eerste en gaat als laatste weer weg. Je hebt een zeer grote betrokkenheid bij auto Reinders, jouw collega’s en voor de klanten. Je denkt altijd mee met iedere klant om tot een goede oplossing te komen. Je kent de familie Reinders al langer dan jouw vrouw Francien en ook Christian heb je van jongs af aan zien opgroeien”, vertelt Jan Reinders. 

Christian: “Je bent begonnen als leerling automonteur en met je basisdiploma als automonteur net op zak ben je vervolgens gegroeid tot eerste autotechnicus, APK keurmeester, en ook diagnose en elektronica specialist. Hierbij nam je steeds meer taken op je binnen het bedrijf en ben je inmiddels al jaren onze vaste chef werkplaats. Je bent een spil in het bedrijf, en een vraagbaak voor velen. Naast het repareren van auto’s doen wij nooit vergeefs een beroep op jou voor andere klussen binnen het bedrijf: gereedschappen of werkplaats apparatuur repareren, het magazijn op orde brengen, en zelfs help je om het buitenterrein op orde te houden. Je wilt overal mee helpen, hebt altijd goede ideeën en bent zeer breed inzetbaar. Bij jou is de klant altijd koning. Jij lost een probleem op en denkt in oplossingen, maar je hebt ook altijd een luisterend oor voor iedereen. Je hebt je ook gespecialiseerd in camper- en caravantechniek. Je bent een goede leermeester en hebt vele jonge automonteurs opgeleid.

Charel bedankte Jan namens alle collega’s. “We hebben veel van je geleerd en zijn blij dat je nog door blijft werken.”

Namens de familie Reinders en alle collega’s kreeg hij een bankje aangeboden, een certificaat en mooie cadeaus. Zijn vrouw Francien kreeg een mooie bos bloemen. En vele gasten lieten hun felicitatie met een passend cadeau achter.

Het was een jubileumviering om met genoegen op terug te kijken.

Ine Flinkers