Algemeen

Janny Veldhuis nieuwe dorpsondersteuner van Weerselo

WEERSELO - Janny Veldhuis is sinds 1 december jl. de nieuwe dorpsondersteuner van Weerselo. Ze mag met medewerking van de gemeente Dinkelland - maar gekozen door het dorp – aan de slag als dorpsondersteuner in Weerselo! Een mooie uitdaging om deze nieuwe functie, waarbij ze in dienst staat van het dorp, samen met de inwoners vorm te gaan geven.

Janny vertelt: “Iets over mijn achtergrond. Hallo, mijn naam is Janny Veldhuis. Ik ben geboren in Almelo en opgegroeid in een boerengezin waar Twents de voertaal was. Ik hielp graag mee op de boerderij, haalde de koeien op met mijn pony, zat bij de kalverclub en vermaakte mij met leeftijdgenootjes.

Mijn loopbaan:

Mijn voornemen als kind om later boerin te worden werd verruild door een loopbaan in de hulp- en dienstverlening. Ik heb met veel plezier ervaringen opgedaan in het werken met mensen van jong tot oud - van een preventief tot formeel aanbod; jongerenwerk, jongeren informatie bus, ambulante hulpverlening, project outreachende hulpverlening jonge moeders, jeugdbescherming, gezinscoach en leefstijlcoach. Ervaringen die ik kan meenemen en toepassen in de baan als dorpsondersteuner.

Terugkijkend op mijn werkverleden vond ik het laagdrempelig werken en het actief opzoeken van mensen het mooiste en meest productief. Horen en zien wat er speelt en dat als vertrekpunt nemen voor wat ik eventueel kan betekenen. Niet adviseren, maar vanuit open gesprekken met mensen in hun vertrouwde omgeving op zoek gaan naar eigen (verborgen) mogelijkheden die kunnen leiden tot passende en verassende oplossingen. Juist dit werd gevraagd bij de vacature van de dorpsondersteuner en was voor mij een reden om te solliciteren!”

Wat doet een dorpsondersteuner?

“De dorpsondersteuner is het aanspreekpunt voor vragen. Een dorpsondersteuner is het eerste aanspreekpunt voor alle inwoners van Weerselo met vragen rondom zorg en welzijn.

Of het nu gaat om hulp in de huishouding, vervoer naar het ziekenhuis, het vinden van een maatje om mee te gaan zwemmen, iemand die helpt kleine klusjes in de tuin te doen of  vragen bij computergebruik. Als je veel piekert, je eenzaam voelt of hulp nodig hebt bij het op orde brengen van je financiën en administratie.

Heb je geen persoonlijke vraag, maar wil je graag iets voor een ander betekenen en zinvol bezig zijn? Ook dan ben je bij de dorpsondersteuner aan het goede adres.

Samen op zoek naar een passend aanbod

Vanuit de hulpvraag kan er samen gezocht worden naar mogelijkheden en oplossingen die gewenst en helpend zijn. Misschien is er hulp in het netwerk of kan een andere vorm van vrijwillige hulp een optie zijn?

Als er professionele hulp nodig is, mensen hierin de weg wijzen en begeleiden.

En… samen met de bewoners nagaan wat wenselijk is ten goede van het dorp en ideeën uitwerken in een aanbod.”

Hoofdoel – missie:

“Het hoofddoel is om vanuit de werkgroep van Weerselo zelf zaken te regelen om het dorp leefbaar te maken en te houden met daarbij steun van de dorpsondersteuner. De ogen en oren van het dorp. Een verbindende schakel van en voor het dorp. Samenwerken aan initiatieven in de buurt”.

Belangrijk om te vermelden:

De ondersteuning van de dorpsondersteuner is kosteloos, wordt zo lang als nodig geboden en is vertrouwelijk.

In overleg wordt de plek voor een ontmoeting afgestemd.

Zoek gerust contact met elke vraag of om nader kennis te maken met de dorpsondersteuner van Weerselo.

Janny Veldhuis, tel. 06–2538791, mail janny.veldhuis@noaberkracht.nl.

“Graag tot ziens in Weerselo!”

Ine Flinkers