Algemeen

Jeugd SDC’12 ‘scoort’ weer recordbedrag met inzameling kerstbomen

DENEKAMP - Aan de oproep via de media om de afgedankte kerstbomen tegen een vergoeding te laten ophalen door de SDC’12 jeugd is veel gehoor gegeven. Dat bleek zaterdag jl. niet alleen uit het grote aantal bomen dat was opgehaald en op een grote hoop verzameld lag op het nieuwe parkeerterrein bij het sportpark aan de Kappelhofsweg, maar vooral ook uit de geldelijke opbrengst. Het uiteindelijke doel toch van deze jaarlijkse actie. 

De ongeveer 130 jongens en meisjes van de SDC’12 jeugdafdeling hebben namelijk gelijktijdig met de vele  bomen maar liefst € 5700,- ingezameld. ‘Een recordbedrag,’ aldus de coördinator van deze Kerstbomenactie, Bryan Bosch. Geld, dat o.m. besteed gaat worden aan de aanschaf van trainingspakken voor de gehele jeugdafdeling.

Met 12 trekkers en platte wagens en begeleid door zo’n 45 begeleiders w.o. spelers en staf  van het 1e en 2e elftal trokken de jeugdleden zaterdagmorgen huis-aan-huis door  de straten van Denekamp en Noord Deurningen. Overal werd aangebeld, maar op diverse adressen kon er geen afgedankte boom worden aangeboden, onder meer omdat men daar een kunstboom of het herplaatsbare boom (dus met kluit) gebruikt had . Bijzonder gewaardeerd werd het evenwel  dat op veel van die adressen toch een kleine bedrag werd overhandigd, gewoon ‘voor het goede sdc’12-doel’. Ondanks de corona-perikelen dus toch een bijzonder mooie ‘score’ door jeugdleden van SDC’12.

Tekst/foto’s: PBJ