Algemeen

Job Hofste (21) uit Saasveld ontwerpt meest efficiënte zonneauto ter wereld

SAASVELD - Studententeam Solar Team Twente gaf de eerste kijk op zijn nieuwe zonneauto. Het team van negentien studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente probeert elke twee jaar de meest efficiënte zonneauto ter wereld te ontwerpen en te produceren. Job Hofste uit Saasveld mocht dit jaar als aerodynamicus zijn bijdrage leveren aan het ontwerp van de nieuwe zonneauto uit Twente. De auto is ontworpen om meer dan 3.000 kilometer te rijden tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië, puur aangedreven door energie van de zon. Dit jaar is de prestigieuze race in Australië echter geannuleerd, dus onderzoekt het team alternatieve races. Zie vervolg elders in deze editie.

Innovatie als speerpunt

Job sloot zich in augustus 2020 aan bij het Twentse studententeam en zet hiervoor zijn studie anderhalf jaar opzij. In juni heeft hij zijn bachelor werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente afgerond. Nu richt hij zich op het bouwen van de meest efficiënte zonneauto ter wereld. De organisatie van de race, de Bridgestone World Solar Challenge, past de reglementen om de twee jaar aan om innovatie in verschillende domeinen te stimuleren en de studenten uit te dagen om nieuwe technieken te ontdekken. Innovaties op het gebied van zonneracen hebben bewezen veel mogelijke toepassingen te hebben in verschillende industrieën. Lightyear One, een start-up die een auto op zonne-energie maakt voor consumenten, is daar één van de beste voorbeelden van. “Dit jaar zijn driewielige auto’s toegestaan. Dit opende de potentie voor een compleet nieuw en beter ontwerp”, zegt Job.

Job ontwerpkeuzes

De vorige zonneauto RED E paste het ‘catamaran’-principe toe met twee ‘kuipen’ voor de wielen. De nieuwe auto, mede ontworpen door Job, heeft de vorm van een scherpe pijl en heeft één kuip voor de wielen. Terwijl andere delen van de auto bepalen of je de race uitrijdt, bepalen de aerodynamische eigenschappen hoe efficiënt en snel je dat doet. “De luchtweerstand heeft effect op hoeveel energie je nodig hebt om te rijden. De vorm bepaalt de luchtstroom rondom de auto en daarmee de luchtweerstand. Hoe lager de luchtweerstand, hoe minder energie je nodig hebt om te rijden, en hoe sneller je kunt gaan”, legt Job uit. De nieuwe auto heeft een luchtweerstand die te vergelijken is met dat van een Grolsch bierflesje.

Complex

“Het ontwerpen zelf was niet moeilijk, maar de complexiteit van het hele proces wel. Alle verschillende onderdelen moeten goed afgestemd zijn op elkaar”, legt Job uit. De auto heeft de best mogelijke aerodynamische vorm nodig met voldoende ruimte voor alle technische componenten, zoals de ophanging en de accu. Er is ook voldoende oppervlakte aan de bovenkant nodig om de ongeveer vier vierkante meter aan zonnecellen te huisvesten. En tot slot moet de paspop PVC-Pat moeiteloos in de auto passen. Voorheen konden teams met kleinere coureurs een kleinere auto bouwen. Met de introductie van deze paspop kunnen zelfs lange Nederlanders in de auto passen. Solar Team Twente is een erg interdisciplinair project en de ingenieurs uit verschillende disciplines werken nauw samen om de meest efficiënte en betrouwbare auto te realiseren.

Volgende uitdaging

Job richt zich nu op de productie van de auto, die in juni gepresenteerd moet worden. “Het wordt een zware periode met werkweken van 60 uur. Maar ik weet zeker dat het een erg waardevolle en leuke ervaring wordt. Afgelopen maanden heb ik voornamelijk achter de computer ontwerpen gemaakt, en nu kan ik eindelijk de tekeningen ‘in leven’ brengen.”