Algemeen

Kerkewei top 10, wat een leuke avond

ROSSUM - Afgelopen donderdagavond 17 oktober was het grote concert in basisschool De Kerkewei in Rossum. Alle kinderen hadden met hun groep een eigen filmpje gemaakt waarin ze de muziek uitbeelden die door de St. Henricus Fanfare gespeeld moest worden.

Het concert ‘Kerkewei Top 10’ was gebaseerd om kinderen enthousiast te maken voor muziek. De St. Henricus Fanfare kwam met het idee om een concert te organiseren in de Kerkewei met alle kinderen om hun muzikale kant te ontdekken. Dat vonden de leerkrachten een geweldig idee. De hal van de school werd gelijk beschikbaar gesteld, de kinderen kregen een opdracht om hun eigen liedje uit te beelden waar ze heel veel plezier aan beleefden. 
 
Het was donderdagavond een drukte van belang in de hal van De Kerkewei. Alle groepen van 1 tot en met 8 plus de ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en de St. Henricus Fanfare waren er allemaal. Het was voor de kinderen wel spannend, want ze hadden per groep zelf een hitlijst samengesteld in de klas en geoefend met elkaar op het liedje wat de St. Henricus Fanfare en de drumband dan moesten spelen. De liedjes die voorbij kwamen waren o.a. ‘Let it go’, ‘Chearleader’, ‘IJskoud en nog veel meer. Op een powerpointpresentatie kon iedereen zien en horen wat de kinderen uitbeelden. Alle kinderen kwamen in beeld en dat was natuurlijk lachen geblazen. Met gekke bekkies en opmerkingen werden deze beelden getoond en dat vonden de kinderen best wel heel erg leuk. Zo had bijvoorbeeld groep 5 het lied ‘IJskoud’ uitgebeeld dat werd samen met de groep live gezongen door Rowel Hesselink en groep 8 had een speciaal eigen nummer gemaakt. Presentatrice Elke Hartman vroeg aan de groep: “Hoe zijn jullie op de tekst gekomen”? Waarop één van de kinderen antwoorde: “Gewoon, van alles door elkaar en dan komt er wel wat uit, onder ander, wie we willen zijn en onze doelen. We zijn een leuke groep veel geluk wensen wij elkaar.” 
 
Een gezellige avond met alleen maar enthousiaste kinderen
De organisatie was in handen van de jeugdcommissie. De presentatie werd gedaan door Elke Hartman, zang, Roel Hesselink, piano, Bert Scheper, orkest St. Henricus Fanfare, Rik en Niels zorgden voor het licht en geluid en de fa. Horsthuis heeft de apparatuur beschikbaar gesteld. Na afloop mochten alle kinderen nog een instrument uitproberen.
 
De St. Henricus Fanfare kan zeker nog nieuwe leden gebruiken. De kinderen kunnen gratis enkele lessen meedoen op blokfluit, slagwerk of een ander instrument. Of kom gewoon eens kijken.
 
Voor meer informatie kan men contact opnemen met jeugdcoördinator Iris Oude Maatman, tel. 06-22141716 of via mail, irisoudemaatman@ hotmail.com.
 
Ine Flinkers