Algemeen

Kim Roeleveld van basisschool de Zevenster winnares ontwerpwedstrijd Elephant Parade

DENEKAMP - Een beetje een verbaasde, maar zeker hele trotse Kim Roeleveld ontving woensdag 25 november de eerste prijs uit handen van burgemeester Joosten. “Wow”, zegt ze heel blij. “Dit had ik niet verwacht, er waren zoveel mooie tekeningen bij.” Maar het is háár kleurrijke ontwerp, dat op dit moment door een kunstenaar in Thailand vereeuwigd wordt op een grote olifant. Deze krijgt vanaf februari 2020 een mooie plek in het centrum van het kunststadje Ootmarsum. En daar mag je absoluut trots op zijn!

Van 15 september tot 25 november werd in deze regio de Elephant Parade georganiseerd. Een initiatief van de VVV Ootmarsum-Dinkelland. Deze internationale tentoonstelling van 37 rijkgedecoreerde olifanten trok veel bekijks. Naast diverse routes werden er ook andere activiteiten rondom de parade georganiseerd. Zo werd er voor alle leerlingen van de basisscholen in Dinkelland een ontwerpwedstrijd uitgezet. Daar werd enthousiast gehoor aan gegeven. Honderden kinderen gingen aan de slag en vertoonden hun creativiteit.

 

Creatief talent

Het was aan de deskundige jury, die bestond uit de burgemeester van Dinkelland, John Joosten en vier kunstenaars uit Ootmarsum, Ton Schulten, Maureen Knobben, René Leuveld en José Reuvekamp, om een juiste keuze te maken. Allen waren zeer onder de indruk van de 433 ingeleverde kunstwerken. “Wat een creatief talent in onze regio”, sprak kunstenaar Ton Schulten. “We waren verrast door de kwaliteit en verscheidenheid van de ontwerpen. Zeer goede potentiële opvolgers om de kunst in Ootmarsum Dinkelland te blijven waarborgen.”

 

De winnaars

Maar zoals altijd kan er maar één de winnaar zijn. Uit de 433 inzendingen heeft de jury een top 10 weten te maken. Woensdag 25 november was het dan zover, de bekendmaking. De tien kinderen met de mooiste ontwerpen waren uitgenodigd in het gemeentehuis van Denekamp. Spannend was het wel, dat bleek wel uit de strakke gezichtjes van de tien toppers, die samen met hun leerkracht het gemeentehuis betraden. In de raadzaal nam burgemeester Joosten het woord en complimenteerde namens de jury alle tien kinderen met hun geweldige ontwerp. In willekeurige volgorde nodigde hij de nummers 1, 2 en 3 uit om naar voren te komen. Daar stonden ze dan, Elin, Amber en Kim. Na nog enkele lovende woorden volgde de bekendmaking … Kim Roeleveld van basisschool de Zevenster heeft gewonnen. Haar olifant is kleurrijk, prachtig gedecoreerd en de jury was erg onder de indruk van haar ontwerp.

 

Initiatief met draagvlak

De animo om deel te nemen aan deze ontwerpwedstrijd was groot binnen de basisscholen van Dinkelland. Vol enthousiasme werd er gewerkt aan zeer uiteenlopende projecten gerelateerd aan de Elephant Parade. Erg mooi om te zien dat dit soort initiatieven zoveel draagvlak krijgen binnen de gemeenschap. Dat maakt een project succesvol voor jong en oud.

De deelnemende scholen uit Dinkelland waren:

De Zevenster Denekamp: 1. Kim Roeleveld (groep 7), Laura Luttikhuis (groep 4) ’n Esch Tilligte: 2. Amber Westreenen (groep 8) De Alexander Denekamp: 3. Elin Westerhof (groep 8), Jesse Bosch (groep 6), Mick Leferink (groep 8), Luuk van Alst (groep 8), Evi Weusthof (groep 8) De Meander Ootmarsum: Kyra Damhuis (groep 7), Siebe Boerkamp (groep 3). Ook de Kingschool in Denekamp en ’n Baoken in Agelo hebben meegedaan.

 

Olifanten komen in 2021 terug

De bekendmaking van de winnaar van de ontwerpwedstrijd is op de dag waarop de 37 dikhuiden van de Elephant Parade, die de afgelopen 2,5 maand waren te zien in het centrum van Ootmarsum en het buitengebied, hun biezen weer pakten. Maar ze komen volgend jaar terug. Het zal niet hetzelfde zijn als afgelopen jaar. Er wordt nog hard gewerkt om een mooie, passende opzet te organiseren en wederom heel veel mensen te laten genieten van deze prachtige en kleurrijke beesten uit het dierenrijk.