Algemeen

Kinderen uit Rossum, Deurningen Saasveld en Weerselo bakken broodjes bij bakkerij Schabbink in Saasveld

SAASVELD - Dinsdagmiddag 4 februari was het weer tijd om bij bakkerij Schabbink broodjes te bakken. De groepen 4 van de basisscholen uit Rossum, Saasveld, Deurningen en Weerselo mochten zelf weer het deeg kneden en mooie broodjes en koekjes bakken. 

Nicole Schabbink heette de kinderen van harte welkom en legde uit wat er allemaal ging gebeuren. Samen het deeg kneden, bolletjes maken en in de oven leggen. Daarna mochten ze koekjes bakken. Een aantal kinderen mocht samen met bakker Jos het meel in de machine doen en alle andere ingrediënten. Daarna moest er gekneed worden. De kinderen waren allemaal even druk. Dat kneden is toch wel zwaar werk.

Bakker Jos hielp hun natuurlijk wel, maar het meeste moesten de kinderen toch wel zelf doen. Zo krijgen ze een indruk wat er allemaal moet gebeuren voor het brood bij hen op het bordje ligt. De broodjes werden als eerste gebakken. Toen deze in de oven lagen konden ze beginnen met de koekjes. Tussendoor was er wel een pauze en tijd voor een glaasje limonade met iets lekkers. De koekjes werden verder bereid en gingen heel even in de oven.

Trots waren alle kinderen toen de broodjes en de koekjes uit de oven kwamen. Het was toch wel heel erg mooi geworden. De broodjes en de koekjes mochten ze meenemen naar huis en daar konden ze er lekker van genieten.

 

Ine Flinkers