Algemeen

Kingschool opent extra locatie groep 7 en 8 in Kulturhus

DENEKAMP - De start van de Kingschool dit schooljaar was wel een hele bijzondere start. De kinderen van groep 7 en 8 gaan vanaf dit schooljaar niet meer naar de locatie aan de Clematisstraat, maar zij hebben hun intrek genomen in de mooie galerij van het Kulturhus. Wegens ruimtegebrek op de huidige locatie is uitwijken naar het Kulturhus de beste oplossing voor de komende paar jaar.

Afgelopen maandag verzamelden alle leerlingen van groep 7 en 8 met ouders en enkele opa’s en oma’s bij het Kulturhus voor de officiële opening. Na het welkomstwoordje van juf Magda was de eer om de opening te doen aan de bestuursleden van Stichting Consent, waar de Kingschool onderdeel van uitmaakt.

Marcel Poppink sprak leerlingen en ouders toe dat hij alle vertrouwen heeft  dat deze locatie in het Kulturhus naast het Carmel college enorm veel mogelijkheden biedt voor de Kingschool. Denk maar aan de mooie beweegtuin, het grote grasveld, de sporthal naast de deur, de bieb en het Carmel college. De mogelijkheden zijn er om de verbinding te zoeken met het Carmel college zodat deze leerlingen over een of twee jaar een mooie soepele overgang hebben. Maar ook vooruitlopend op het nieuwbouwproject van de basisscholen in Denekamp is dit een mooie tussenstap. Daar komt hopelijk dit najaar duidelijkheid over. De Kingschool ziet deze stap dan ook echt als tussenoplossing voor slechts enkele jaren en hoopt daarna met de hele school naar deze omgeving te verhuizen.

Na het openingswoord van Marcel was de eer aan bestuurslid Renate Klokman om het lintje door te knippen. Alle kinderen met hun ouders konden vervolgens de mooie lokalen gaan bekijken en daarna konden de lessen beginnen.

Aanstaande vrijdag sluit de Kingschool de eerste schoolweek af met een grote picknick bij het Kulturhus met alle kinderen en ouders van de Kingschool. Het is namelijk erg belangrijk om de verbinding te blijven zoeken. De kinderen van groep 1 tot en met 6 mogen dan een kijkje nemen in de nieuwe lokalen van groep 7 en 8.De Kingschool wenst de kinderen en leerkrachten heel veel succes op hun nieuwe locatie.