Algemeen

Kitty Pikkemaat met haar ‘Smaak Interieur’ voor smaakvolle woning- en kantoorinrichting

Het woord ‘smaak’ kom je in verschillende verbanden en woordcombinaties tegen. Denk maar aan  smakelijk, smaakvol, smakeloos, veel smaak, geen smaak, wansmaak en nog meer. Het is echter Kitty Pikkemaat-Grunder die er een bijzondere betekenis aan toe heeft gevoegd, namelijk  ‘Smaak Interieur’. Ze koppelt daar evenwel ter verduidelijking permanent drie begrippen aan vast: ontwerp, styling en webshop.

Het geheel vormt haar eigen nieuwe onderneming: ‘Smaak Interieur - Ontwerp, Styling en Webshop’. Essentie: bij Kitty Pikkemaat (46) kun je terecht voor de totale interieurinrichting en de aanschaf van de mooiste accessoires in je woning, voor keukentextiel en servies en zelfs voor aanschaf van de meest moderne tassen. Bovendien adviseert ze deskundig over de verdere uitwerking van een bouwontwerp door een architect. In haar, uiteraard, zeer smaakvol ingerichte woning aan de Kloesenkamp 3 in Denekamp heeft ze haar kantoor gevestigd, nadat ze ongeveer vier jaar geleden zich helemaal ging oriënteren op de inrichting van woning en bedrijfskantoren, terwijl ze daarnaast een eigen webshop beheert voor zaken zoals hiervoor reeds gememoreerd.

Kennis van kleur , materialen, accessoires, verlichting en meubelen
Een energieke, enthousiaste dame die weet wat ze wil, maar die erg goed kan luisteren naar de mening van haar klanten, zodat ze haar adviezen zeer persoon gericht kan geven. Dat is een van haar uitgangspunten. ‘Smaak Interieur vindt het een uitdaging om jouw woonstijl te ontdekken en dit te vertalen naar een interieurontwerp dat bij jou past. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes, zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen..’ Aldus Kitty in haar brochure. Ze is een all-in adviseur op het gehele gebied van woninginrichting, zowel na nieuwbouw als bij een herinrichting al dan niet na een verbouwing. Ze helpt je bij het kiezen van kleur, materiaal, accessoires, verlichting en meubelen. Ze laat je je keuze zien in 2D-3D art ontwerp, zodat je de ruimten helemaal ingericht voor je ziet. Je kunt samen met haar op pad gaan om meubelen uit te zoeken en ze kan ze zelfs laten maken op grond van de wensen van de klanten. Je kunt rustig stellen dat je voor je gehele woninginrichting inclusief de indeling aan ruimtes bij haar terecht kan.

Woonstijl/ gewenste sfeer in huis van klant ontdekken en vertalen naar daarbij passend interieur. Zondag 2 juni a.s. op SBS6 !
Waar haal je de creativiteit en de noodzakelijke kennis vandaan? Kitty: “Al van kinds af aan ben ik geïnspireerd door alles wat met inrichten, kleuren, ruimten en vormen te maken heeft. Dat creatieve zit me gewoon in de genen. Mijn passie is altijd al interieur, kunst en architectuur geweest. Wel begon ik mijn werkzame leven in de P&O-sfeer. Dat was een adviserende en ondersteunende  functie op het gebied van personeel en organisatie. In de praktijk deed ik dat bij Randstad, Top Craft en Ditt Interieurmakers. Daarvoor heb ik de HBO P&O  studie gevolgd. Vervolgens ben ik me helemaal gaan geven aan mijn grote voorliefde, interieurinrichting en –styling en ik heb me hiervoor dan ook laten omscholen. Gelijktijdig begon ik de eerste aanzet tot een eigen onderneming op het gebied van interieurinrichting en styling. Daarin werk ik nu dan fulltime vanuit mijn kantoor aan huis, terwijl ik  me uiteraard doorlopend op de hoogte blijf  houden van de nieuwste trends en daarvoor bezoek ik regelmatig een beurzen, stylingevents en workshops, ook buiten Nederland.” Tijdens ons gesprek toont ze me fraaie 2D-/3D -ontwerpen van woningen en accessoires. Onze conclusie: Kitty Pikkemaat heeft inderdaad veel smaak op het gebied van Interieurontwerp en -styling! Dat is inmiddels zelfs anderen dan haar klanten opgevallen, want ze werd onlangs benaderd door SBS6 voor het programma ‘Holland van boven’. Daarin toont ze in de uitzending van zondag 2 juni a.s. om 15.30 uur een eigen interieurontwerp. Een herhaling van dat programma vindt plaats op zaterdag 8 juni om 12.30 uur. Kijken dus naar onze creatieve plaatsgenoot.

 Tekst/foto: PBJ