Algemeen

Koe Dina 339 door noabers van ‘Erve Winkelhoes’ gehuldigd voor topprestatie

AGELO - ‘Erve Winkelhoes’, van de familie Tijink te Agelo, heeft tussen het melkvee een bijzondere koe op stal staan. Dina 339 heeft namelijk een topprestatie geleverd door als eerste koe op het bedrijf 10.000 kg vet en eiwit vol gemaakt. Dit komt niet vaak voor en was voor de familie Tijink reden voor een feestje. Afgelopen vrijdag 15 september werd de mijlpaal ‘s avonds gevierd.

Boer Arjan en zijn vader Jan Tijink (stichter van dit boerenbedrijf) zijn dag en nacht in de weer om het beste te geven aan en voor hun koeien. Ze zijn dan ook enorm trots op de prestatie van hun Dina.

De coöperatie-crv.nl was bij het feest op de boerderij aan de Ageleresweg aanwezig om een woordje te doen.

 

Huldiging

Donderdagavond maakten alle noabers samen een laurierkrans ter ere van de prestatie van Dina 339. Deze hebben ze vrijdagavond nadat de speeches van CRV en eerste noaber Ido Olde Klieverink geweest waren bij Dina 339 omgehangen om haar zo te huldigen voor de 10.000 kg vet en eiwit.

“Het is een uitzonderlijke prestatie van de koe zelf maar ook mede door de goede verzorging van de boer, Arjan Tijink. Een gezellig feest volgde!”, aldus de noabers.