Algemeen

Koninklijke onderscheiding en huldiging van brandweervrijwilligers Weerselo

Vrijdag 6 december werd een aantal medewerkers van Brandweer Twente in het zonnetje gezet. Bij kazerne Weerselo werden twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt, neemt men afscheid van twee collega’s en viert men het jubileum van zeven brandweervrijwilligers. De huldiging werd gedaan door John Joosten, burgemeester van Dinkelland.

Koninklijke Onderscheiding en afscheid
Tijdens de jaarlijkse korpsbijeenkomst werd officieel afscheid genomen van Jos Haarman en Jeroen Bijen als repressief vrijwilliger bij Brandweer Twente. Zij zijn respectievelijk 33 en 30 jaar in dienst geweest en ontvangen hiervoor een Koninklijke Onderscheiding. “Als je zoveel jaren actief bent voor de brandweer en je dag en nacht klaar staat om hulp te verlenen, dan verdien je deze extra aandacht en waardering”, aldus Karin Groenewegen, teamleider Repressie. 

Jubilarissen

Naast het uitreiken van de onderscheidingen werd ook het 30-jarig brandweerjubileum van Jeroen Bijen en Gerard Hassink en het 10-jarig brandweerjubileum van Bart Bolk, Eddy ter Keurs, Stephan Krabbe, Ivan Oude Wolcherink en Eric Weiden gevierd en de certificaten en diploma’s voor behaalde opleidingen werden uitgereikt.

“We zijn erg dankbaar dat onze mensen altijd klaar staan. We laten ze dan ook graag zien hoe trots we op ze zijn”, aldus Bart Loohuis, kazernecoördinator van Weerselo.