Algemeen

Kotman’s Zuivelhuuske opent haar deuren

TILLIGTE - (Karne)melk, eieren, kruidenboter en verschillende smaken yoghurt en vla, Kotman’s Zuivelhuuske is sinds kort dé plek om je zuivelproducten te halen in Tilligte. Op zaterdag 18 april werd het Zuivelhuuske geopend. Zeven dagen per week kan je er van 07.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds terecht voor de lekkerste zuivelproducten.

Het idee voor een Zuivelhuuske lag er al langer, maar sinds kort staat het huisje er dan ook echt op het erf van de familie Ribbert aan de Langkampweg 11 in Tilligte. Door een ziekte in de familiekring kwam dit er in een eerder stadium nog niet van, maar daar wilden de kameraden van de familie graag iets aan doen. Ze besloten er samen de schouders onder te zetten, twee maanden later waren de werkzaamheden afgerond en kon Kotman’s Zuivelhuuske de deuren openen.
 
Alle producten in het Zuivelhuuske worden op de boerderij gemaakt. Zo zijn er boeren-(karne)melk en chocolademelk verkrijgbaar, verschillende soorten vla (boerenvanille, bitterkoekjes, bananen, chocolade en karamel-zeezout), er zijn verschillende soorten yoghurt te krijgen (naturel, vanille, aardbeien en sinaasappel-perzik) en er wordt kleinschalig ijs verkocht, uiteraard ook zelfgemaakt. 
 
Producten kunnen door middel van zelfbediening contant afgerekend worden in het Zuivelhuuske. Kom eens naar Tilligte en probeer de verschillende soorten vla, yoghurt, melk en andere zuivelproducten uit.